Pentru ca se apropie sarbatorile, iar mesele vor fi mult mai imbelsugate decat in restul anului, te poti confrunta cu teribila balonare . Balonarile apar in urma consumului de lactate, fructoza, bauturi carbogazoase sau alimente care fermenteaza, dar si ca urmare a faptului ca alimentele nu sunt bine mestecate inainte de a fi inghitite.
Pentru a evita neplacerile cauzate de balonare, iata cateva remedii naturiste care te vor scapa de aceasta.
Tinctura sau ceai de ghimbir
Tinctura de ghimbir este un elixir in ceea ce priveste balonarea. Dilueaza o lingurita de tinctura in 100 ml de apa si bea de trei – patru ori pe zi.
De asemenea, ceaiul de ghimbir ajuta la o digerare mai usoara a alimentelor. In plus, acesta indeparteaza durerile abdominale, elimina gazele si neutralizeaza toxinele. Ceaiul se bea cald, indulcit cu miere, aproximativ doua – trei cani pe zi.
Ceai si ulei volatil de cimbru
Doua – trei cani pe zi de infuzie de ceai te vor scapa de balonare. Mai mult decat atat, ceaiul de cimbru ajuta foarte mult in cazuri de enterocolita , bronsita, astm, tuse spastica si convusiva, afectiuni care se agraveaza in sezonul rece.
Cu uleiul volatil se pot face inhalatii de abur: trei picaturi de ulei volatil se adauga intr-un vas (de preferinta din lut, sticla sau smaltuit) cu apa fierbinte, se acopera capul cu un prosop, se sta deasupra vasului si se inspira vaporii timp de un minut.
Ceai de fructe de coriandru
Ceaiul de coriandru este un medicament potrivit impotriva balonarii si a flatulentei. Se face infuzie cu o lingurita de planta la o cana de apa. Se beau trei cani de ceai pe zi – cate o cana dupa fiecare masa principala.
Ceai de musetel
Recomandat si pentru colicii bebelusilor, ceaiul de musetel este un remediu perfect pentru balonare. Mai mult decat atat, musetelul este deseori numit si “leac universal” el fiind foarte util in diverse afectiuni. Ceaiul de musetel trateaza, pe langa balonare, tulburarile prementruale si are efecte calmante, antiinflamatoare si usor sedative.
Ceai de fenicul
Asemenea ceaiului de musetel, ceaiul de fenicul este folosit la copii in cazul crampelor stomacale si a balonarii. Acesta este un produs foarte bland, fiind potrivit pentru persoanele cu un stomac sensibil. Se infuzeaza o lingurita de fructe de fenicul intr-o cana cu apa clocotita, se acopera si se lasa aproximativ 5 minute dupa care se strecoara si se bea indulcit cu miere.