Muzica

#Ennio Moricone #morricone story #compozitor #concert

„Morricone Story” – un spectacol eveniment in avanpremiera la Bucuresti pe 29 noiembrie

Compozitorul Ennio Moricone a inspirat o intreaga generatie de compozitori si artisti cu abordarea sa unica si inventiva in compozitia muzicii de film. Muzica sa care transcende filmele in sine, a ramas in inimile si mintile ascultatorilor din intreaga lume.

 

Pe 29 noiembrie, Sala Palatului din Bucuresti va gazdui in avanpremiera concertul „Morricone Story”, un “spectacol eveniment” in care publicul va asculta compozitiile premiate ale marelui maestru al muzicii de film, Ennio Morricone, cu prezenta solistilor care au facut istorie impreuna cu marele compozitor italian, Nello Salza (trompeta), Ludovico Fulci (pian) si Susanna Rigacci (soprana).

Marcello Rota va fi dirijorul acestui spectacol extraordinar, bun prieten si colaborator al lui Ennio Morricone si unul dintre dirijorii preferati de Leo Nucci, Andrea Bocelli, Placido Domingo sau de celebrul grup de tenori Il Volo, alaturi de care a urcat pe scena la spectacolul tribut Ennio Morricone, organizat in 2021 la Arena di Verona.

Maestrul Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani din toate timpurile se afla pe lista invitatilor speciali a acestui spectacol. Maestrul Zamfir a colaborat cu Ennio Moricone la realizarea coloanei sonore a uneia dintre cele mai celebre productii din istoria filmului, "Once Upon a Time in America" (1984), regizat de Sergio Leone. Piesa "Deborah's Theme" interpretata de Gheorghe Zamfir la nai, se numara printre cele mai frumoase si emotionante compozitii ale lui Morricone.

Despre colaborarea cu Ennio Moricone, Gheorghe Zamfir povesteste in cartea sa autobiografica, „Binecuvantare si blestem” - „1987. Roma ma solicita prin Ennio Morricone si Sergio Leone pentru a inregistra tema principala la filmul care avea sa faca turul lumii, ca o capodopera a cinematografiei: "Once upon a time in America". Experienta a fost unica, participarea naiului in desfasurarea actiunii fiind majora.”

Pe scena, alaturi de maestrul Zamfir, invitat special la concertul de la Sala Palatului, va urca si Daniel Jinga, unul dintre cei mai buni dirijori romani, si Cezar Cazanoi, unul dintre cei mai apreciati artisti din Republica Moldova, apropiati colaboratori ai marelui nostru muzician.

Orchestra Simfonica Bucuresti, prima orchestra privata din Romania, fondata in 2006 va acompania acest regal muzical. Orechestra reuneste in componenta sa unii dintre cei mai valorosi artisti instrumentisti.

Ennio Morricone, un nume care straluceste in lumea muzicii de film, a fost un compozitor italian de geniu, cunoscut pentru coloanele sonore memorabile pe care le-a creat pentru sute de filme. Nascut pe 10 noiembrie 1928 la Roma, Italia, Morricone a devenit un maestru in arta de a transforma imagini cinematografice in experiente sonore uluitoare.

In cariera sa de peste 66 de ani, Morricone a colaborat cu regizori de talie mondiala precum Sergio Leone, Quentin Tarantino, Brian De Palma, si Terrence Malick. Aceste colaborari au adus la viata unele dintre cele mai cunoscute si iubite filme ale cinematografiei mondiale.

Ennio Morricone a castigat de-a lungul carierei sale nenumarate premii internationale si 2 premii Oscar pentru "Cea mai buna coloana sonora" a filmului "The Hateful Eight" (2016) si un premiu Oscar pentru intreaga sa cariera in 2007.

Concertul “Morricone Story” ce va avea avanpremiera pe 29 noiembrie, ora 19:00 la Sala Palatului din Bucuresti, va beneficia in 2024 de un turneu mondial. Bilete la casa de bilete a Salii Palatului si online pe: iabilet.ro, ticketnet.ro, eventim.ro si entertix.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea