Muzica

#moby #top melodii #melodii moby # top melodii moby

La multi ani, Moby! Asculta cele mai tari piese lansate de muzicanul american!

Moby, unul dintre cei mai influenti artisti si producatori americani din ultimele doua decenii, isi sarbatoreste azi ziua de nastere. Profitam de ocazia pentru a trece in revista cele mai importante piese lansate de acesta de-a lungul carierei sale.

Go

"Go" este primul single extras pe albumul de debut al lui Moby, intitulat chiar "Moby". Piesa contine un sample din tema muzicala principala a popularului serial TV "Twin Peaks". "Go" a fost lansat pe single pe 30 noiembrie 1990, reusind sa ajunga pana pe locul 10 in topurile britanice.

Feeling So Real

In 1994, Moby lanseaza "Feeling So Real", un single conceput in maniera rave, un stil la moda in acea perioada. Piesa a fost inclusa pe "Everything is Wrong", albumul cu numarul trei al artistului american.

Why Does My Heart Feel So Bad?

Moby a lansat acest single in 1999, in vederea promovarii albumului "Play". Melodia a fost folosita la realizarea trailerului peliculei "Black Hawk Dawn", o drama de razboi premiata cu doua trofee Oscar.

Natural Blues

Acelasi album "Play" a furnizat o alta piesa de succes: "Natural Blues". Melodia a beneficiat de doua videoclipuri: unul animat, celalalt filmat cu celebrul regizor si fotograf David LaChapelle.

Porcelain

"Porcelain" a reusit sa urce pana pe locul 5 in Marea Britanie, o adevarata performanta pentru Moby. Melodia poate fi ascultata si pe coloana sonora a filmelor " Playing by Heart" (1998) si "The Beach" (2000).

Lift Me Up

In 2005, Moby se indeparteaza de sonoritatile electronice pe care le abordase pana la acea vreme. Rezultatul este "Hotel", un album pe care fanii artistului pot asculta rock alternativ de buna calitate. "Lift Me Up", una dintre piesele de rezistenta ale acestui material, a fost conceputa de Moby dupa realegerea lui George W. Bush in functia de presedinte al Statelor Unite.

Disco Lies

Trei ani mai tarziu, Moby reuseste sa impuna in prestigiosul clasament american Billboard Hot Dance Club Play cu ajutorul single-ului "Disco Lies". Piesa a fost insa un esec in Marea Britanice, clasandu-se pe un modest loc 140.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea