Machiaj & Cosmetica

#tendinte 2023 # maciaj vara #tendinte machiaj

Tendinte in machiaj pentru vara 2023

Vara se organizeaza multe evenimente si machiajul este o parte importanta a intregului outfit pe care alegi sa il porti. Daca rochia si pantofii ii ai deja pregatiti, urmeaza sa pui la punct accesoriile si machiajul.

Ca si la imbracaminte, si la partea de make-up exista trenduri pe care poti sa le urmezi daca ti se potrivesc, bineinteles. Orice machiaj ai alege - ca e in trend sau ca iti place tie - cel mai important este sa folosesti produse de make-up profesionale pentru ca astfel vei sti ca machiajul va rezista pana cand il vei da tu jos de pe fata. Nu vei ramane fara el cand ti-e lumea mai draga.

Fara machiaj, niciun outfit nu e complet, asa ca trebuie sa fii constienta ca si acesta este foarte important pentru a-ti pune in evidenta trasaturile cele mai frumoase.

Tendinte in machiaj pentru vara 2023

Unele se poate sa fie noi, pe cand altele se poate sa revina in forta. Oricum, dupa cum iti spuneam deja: dintre toate sugestiile noastre trebuie sa le alegi pe cele care ti se potrivesc. In functie de fizionomie, de outfit si de ocazia la care participi, acestea sunt criteriile. Unele se potrivesc chiar si machiajului de zi de zi, care nu este la fel de pretentios ca si cele de ocazie.

1. Pielea stralucitoare fie ea asa de la mama natura preferabil, e bine sa fie ajutata de cremele si serurile care se potrivesc tenului tau si care il fac sa arate mai bine si sa fie mai sanatos. Asadar, alege produse care iti hidrateaza pielea si care ii dau acel aspect luminos pe care il merita.

2. Sprancenele naturale sunt la moda in continuare, asa ca uita de pensatul excesiv si doar ajuta-ti sprancenele sa aiba o forma frumoasa si o culoare cat se poate de naturala. Alaturi de munca ta sau a unui stilist de sprancene, poti sa folosesti la nevoie periute sau creioane pentru a le delimita si mai bine.

3. Nuantele naturale sunt in topul tendintelor si cand vine vorba despre machiajul fetei, tonurile neutre (ori pamantii) fiind cele care au castigat tot mai mult teren in ultima vreme. Acestea ofera fetei un aspect mult mai feminin, ceea ce fiecare femeie isi doreste. Bej, caramel si roz pal sunt culorile care se afla in topul preferintelor si noi ne bucuram, pentru ca ne plac foarte mult.

4. Iluminarea strategica cu ajutorul highlighter-elor este un punct cheie in tendintele de machiaj de anul acesta. Pentru a evidentia trasaturile frumoase ale fetei iti recomandam sa aplici highlighter pe punctele inalte ale zonei T, pe varful nasului si deasupra buzei superioare. Vei vedea cat de tare te va schimba aplicarea corecta.

5. Machiajul minimal si cat mai fluid castiga tot mai mult teren. In loc sa alegi un fond de ten, poti sa aplici un BB sau un CC cream. Tenul incarcat nu mai e la moda, ci cel curat, hidratat si sanatos. Uniformizeaza si ascunde micile defecte ale tenului pentru a straluci intreaga zi.

6. Ochii stralucitori sunt un must-have atunci cand mergi la evenimente, sunt acel element care te va scoate in evidenta. Fie ca optezi pentru nuante de auriu, argintiu sau bronz, cu siguranta vei avea parte de zeci de complimente. Foloseste fard de pleoape sau pigmenti, in functie de produsele cu care esti obisnuita, oricare dintre ele isi va face treaba la superlativ.

7. Buzele acoperite de culori vibrante vor face cea mai buna impresie, vei vedea. Rosul aprins, rozul electric sau movul inchis sunt culorile la care trebuie sa apelezi daca iti doresti sa fii in trend. Fie ca iti plac rujurile mate sau cele lucioase, atata timp cat au culorile care trebuie, te vor ajuta sa iesi in evidenta intr-un sens bun.

Ai grija insa sa nu exagerezi cu machiajul si sa tii in continuare cont de regula care spune ca sau ochii sau buzele trebuie sa fie cele care sunt scoase in evidenta, nu ambele simultan. Desigur, aceasta regula nu se aplica atunci cand vorbim despre petreceri tematice, unde codul vestimentar cere acest lucru.

Indiferent de care sunt produsele pe care le folosesti cel mai des, important este ca acestea sa fie profesionale pentru a te asigura ca nu vei avea surprize neplacute in timpul evenimentelor importante din viata ta. Le poti cumpara online sau fizic, dar sa o faci din magazinele de profil pentru a te asigura de veridicitatea lor.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare