Machiaj & Cosmetica

#ingriire piele #vara #caldura #soare #ten

Cum sa ai grija de tenul tau in zilele de vara

Vara este anotimpul in care ne bucuram de soare, de vacante si de plimbari lungi in aer liber. Totusi, expunerea la soare pot afecta sanatatea si aspectul tenului nostru. Pentru a-ti mentine pielea sanatoasa si stralucitoare in zilele de vara, este important sa ai grija de tenul tau in mod corect. Iata ce ar tebui sa cuprinda rutina de skin care din timpul verii.

 

Protectie solara

Soarele este mai puternic in timpul verii, asa ca protejarea pielii impotriva razelor UV este esentiala. Aplica un strat generos de crema de protectie solara cu un factor de protectie ridicat (cel putin SPF 30) pe intreaga fata si pe zonele expuse la soare, cu 30 de minute inainte de a iesi din casa. Reaplica in mod regulat, mai ales dupa inot sau transpiratie excesiva. 

Hidratare adecvata a pielii

Temperaturile ridicate si expunerea la soare pot duce la deshidratarea pielii. Foloseste o crema hidratanta usoara pe baza de apa, care nu incarca pielea. De asemenea, asigura-te ca bei suficienta apa pentru a mentine hidratarea optima a pielii. 

Curatare adecvata a tenului

Transpiratia si expunerea la poluare pot obstructiona porii si pot duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre. Curata-ti tenul in mod regulat, de doua ori pe zi, folosind un gel sau o spuma de curatare blanda, potrivita tipului tau de ten. Evita sa folosesti sapun sau produse de curatare agresive, deoarece acestea pot usca si irita pielea.

Exfoliere delicata

Exfolierea regulata a pielii ajuta la indepartarea celulelor moarte si la mentinerea unui aspect proaspat si luminos al tenului. Utilizeaza un exfoliant delicat de una sau doua ori pe saptamana pentru a evita iritarea excesiva a pielii. Alege un produs cu granule fine sau opteaza pentru exfolierea chimica, folosind produse care contin acid salicilic sau enzime naturale.

Evita machiajul in exces

In zilele calduroase de vara, este recomandat sa eviti machiajul greu si sa optezi pentru produse usoare. Foloseste un fond de ten cu protectie solara incorporata pentru a-ti uniformiza nuanta tenului si a-ti proteja pielea de soare. De asemenea, poti folosi un blush sau o pudra usoara pentru a obtine un aspect proaspat si luminos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului