Machiaj & Cosmetica

#rutina de ingrijire ten #ingrijire ten #ten matur

Rutina de ingrijire pentru tenul matur - de ce trebuie sa tii cont

Pe masura ce imbatranim, pielea noastra sufera diverse modificari, ce necesita o rutina de ingrijire personalizata, pentru a-si mentine stralucirea, vitalitatea si elasticitatea naturala. Descopera in cele ce urmeaza care sunt caracteristicile principale ale pielii mature si de ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand o ingrijesti.Care sunt caracteristicile principale ale tenului matur

 

Spre deosebire de pielea mai tanara, tenul matur prezinta caracteristici specifice. Printre acestea se numara un nivel redus al elasticitatii, din cauza scaderii nivelului de colagen si elastina, linii fine, riduri si pete. De asemenea, un nivel mai redus de sebum face ca pielea sa devina mai uscata. Fenomenul natural ireversibil de imbatranire poate fi, insa, incetinit. Iar intelegerea tuturor acestor schimbari este foarte importanta pentru stabilirea unei rutine eficiente de ingrijire a pielii mature.

Curatarea

Orice rutina de ingrijire a tenului trebuie sa inceapa cu etapa de curatare. In cazul tenului matur, se recomanda un demachiant bland, care indeparteaza eficient murdaria, impuritatile si machiajul, fara a elimina uleiurile naturale din piele. Cauta produse de curatare cu ingrediente precum acidul hialuronic si ceramidele. Primul retine umiditatea in piele, in timp ce ceramidele mentin un bun nivel de hidratare, dar si lipidele esentiale, al caror deficit provoaca imbatranirea cutanata. Tenul trebuie sa fie curatat de doua ori pe zi, dimineata si seara. 

Tonifierea

Acest pas joaca un rol vital in echilibrarea pH-ului pielii si pregatirea acesteia pentru urmatoarele produse de ingrijire din rutina cotidiana. Alege un toner fara alcool, care contine antioxidanti, extracte din plante cu proprietati calmante si ingrediente hidratante. Coenzima Q10 este un puternic antioxidant, care revitalizeaza eficient pielea.

Tintirea zonelor cheie

Anumite zone ale fetei, precum cele din jurul ochilor si buzelor si fruntea, necesita o ingrijire mai atenta, folosind tratamente specializate. Ia in considerare folosirea unei creme pentru ochi, precum cea din gama anti-aging ivaRG, pentru a hidrata pielea si a reduce liniile fine, ridurile, pungile si cearcanele. Serumurile anti-imbatranire pot ajuta la imbunatatirea vizibila a ridurilor mai profunde, in timp ce cremele pentru redarea fermitatii pot strange si ridica pielea din anumite zone.

Utilizarea serumurilor

Serumurile sunt formule foarte concentrate, care furnizeaza ingrediente cu actiune puternica asupra pielii. Cele mai indicate sunt cele care contin ingrediente precum vitamina C, acidul hialuronic, peptidele si retinolul. Aceste ingrediente ajuta la obtinerea unui aspect mai luminos al pielii, la cresterea productiei de colagen, la imbunatatirea texturii si la reducerea aspectului liniilor fine si al petelor de imbatranire. Serumul se aplica pe fata dupa lotiunea tonica si inainte de hidratare, pentru o absorbtie maxima.

Aplicarea cremei hidratante

Hidratarea este un pas cheie pentru intretinerea pielii mature. Opteaza pentru o crema anti ageing hidratanta bogata in antioxidanti, vitamine si acid hialuronic. Aceste ingrediente mentin umiditatea in piele, imbunatatesc elasticitatea acesteia si promoveaza un aspect mai intinerit. Pentru ca nevoile tenului pe timpul zilei si noptii sunt diferite, este recomandata folosirea a doua creme. Crema de zi ar trebui sa intareasca filmul hidrolipidic, care protejeaza pielea de factorii agresivi externi precum poluarea. In plus, trebuie sa protejeze pielea de actiunea radiatiilor UV, unul dintre principalii factori care determina imbatranirea cutanata. Crema de noapte are o actiune hidratanta si nutritiva mai intensa, ajutand pielea sa se regenereze mai eficient in timpul somnului.

Exfolierea

Acest pas este important pentru ingrijirea pielii mature deoarece ajuta la indepartarea celulelor moarte si imbunatateste textura pielii. Alege exfolianti chimici blanzi, cum ar fi AHA (alfa hidroxi acizi) sau BHA (beta hidroxi acizi), pentru a evita iritatiile. Exfoliaza tenul o data sau de doua ori pe saptamana, pentru un aspect proaspat si luminos.

Aplicarea mastilor cosmetice

Mastile cosmetice sunt un adevarat rasfat pentru fata, pentru ca sunt tratamente intensive. Alege masti care contin ingrediente precum colagen, acid hialuronic, peptide si vitamina C. Acestea pot ajuta la gestionarea unor probleme specifice, cum ar fi hidratarea, fermitatea sau lifting-ul. Foloseste masti ca tratament saptamanal, pentru a-ti intineri si rasfata pielea.

 

In crearea unei rutine de ingrijire a pielii mature trebuie sa tii cont de caracteristicile unice ale acesteia si de nevoile sale specifice. Cu o rutina ca cea prezentata mai sus, tenul tau va avea un aspect mai sanatos si intinerit la orice varsta. 

FOTO: Freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare