Machiaj & Cosmetica

#pha #bha #acizi #exfoliere piele #aha #produse cosmetice

AHA, BHA si PHA. Ce sunt acesti acizi folositi in produsele de ingrijire a pielii

Frumusetea este in ochii privitorului... sau a persoanelor care stiu ce tip de acid de ingrijire a pielii ar trebui sa foloseasca. Probabil ai vazut deja o multime de reclame care prezint diverse produse cosmetice si ai intalnit adesea termenii de AHA, BHA si PHA, insa fara sa stii ce sunt.

AHA-urile, BHA-urile si PHA-urile sunt exfolianti chimici si reprezinta diferite tipuri diferite de acizi care sunt folosite in produsele de ingrijire a pielii. Toate aceste trei tipuri de acizi exfoliaza tenul si ajuta la reinnoirea celulelor pielii. Desi sunt numiti "exfolianti chimici", multi dintre ei sunt derivati din plante sau extracte de fructe.

Poate parea greu sa alegi acidul potrivit tenului tau, sau chiar putin infricosator sa ste gandesti la ei ca la acizi. Insa, dupa cum am mentionat deja acesti acizi nu sunt daunatori, fiind extrasi sin plante si fructe. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare dintre acesti acizi astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

AHA (acid alfa hidroxi)

AHA inseamna acid alfa hidroxi. AHA-urile sunt solubile in apa si patrund usor in piele. Ele sunt excelente pentru tenul normal, uscat si pentru hiperpigmentarea usoara. De asemenea, favorizeaza colagenul si fluxul sanguin, facand pielea ferma. Aceste grupe de acizi se gasesc in mod natural in fructe, lapte, trestie de zahar, etc. Cele mai comune variante de AHA utilizate pentru ingrijirea pielii includ:

1. Acidul glicolic - Foarte puternic in stimularea procesului de regenerare a pielii tale. Are o formula moleculara mica care ii permite sa patrunda mai adanc in piele. Puteti gasi acid glicolic in gama noastra de prune cu ceai verde.

2. Acidul lactic - Benefic pentru a bloca umiditatea in pielea ta datorita proprietatilor sale umectante. De asemenea, protejeaza impotriva bacteriilor daunatoare datorita proprietatilor sale antimicrobiene

3. Acid mandelic - Bogat in antioxidanti impreuna cu proprietatile sale antibacteriene care il fac o optiune excelenta pentru persoanele cu piele sensibila si acnee.

4. Acidul malic - Se gaseste in multe fructe si legume, este asociat in mod obisnuit cu merele. Un mar pe zi tine departe cosurile. Acidul malic este ingredientul de baza al multor produse de infrumusetare care au la baza otetul de mere.

5. Acidul citric - Dupa cum ii spune si numele, este derivat din citrice si este folosit pentru a uniformiza tonusul pielii, pentru a regla nivelul pH-ului pielii si, de asemenea, actioneaza ca un conservant pentru a impiedica sebumul amestecat cu celulele moarte ale pielii sa se oxideze si sa se formeze in puncte negre.

6. Acid tartric - Derivat din struguri, are puterea de a hidrata pielea si de a stimula proprietatile de vindecare.

Beneficiile AHA

- Mentine pielea hidratata prin retinerea umezelii, oferindu-ti o piele radianta.

- Extrem de util pentru tratarea pielii uscate sau mature

- Ajuta la reducerea pigmentarii, a daunelor provocate de soare si la uniformizarea tonusului pielii.

- Minimizeaza aparitia liniilor fine, a ridurilor si a cicatricilor.

Acestea pot rezolva probleme ale pielii, cum ar fi ridurile, textura neuniforma a pielii si pigmentarea, prin faptul ca, in esenta, elimina celulele moarte de la suprafata pielii, motiv pentru care vei simti o usoara senzatie de furnicaturi atunci cand il aplici, dar nu este nevoie sa te panichezi, acestea isi fac doar treaba.

BHA (acid beta hidroxi)

BHA inseamna Beta Hydroxy Acid si este, de asemenea, cunoscut in mod obisnuit sub numele de acid salicilic. Este un acid care se gaseste in mod natural in salcia alba si are proprietati antiinflamatorii foarte bune.

Beneficiile BHA

- BHA reduce porii infundati, deoarece dizolva uleiul din piele

- BHA-urile sunt solubile in ulei si patrund mai adanc in piele chiar si dincolo de bariera de ulei. Ca urmare, ajuta porii sa ramana destupati. De asemenea, este excelent pentru a lupta impotriva acneei si a punctelor negre.

- Proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene calmeaza pielea si diminueaza roseata cauzata de orice iritatie.

- Reduce vizibilitatea ridurilor si pigmentarea pielii afectate de soare.

- De asemenea, poate ajuta si in cazul pielii cu umflaturi

PHA (acid polihidroxilat)

PHA este acronimul de la Poly Hydroxy Acids. Acesti acizi au o structura moleculara mai mare decat AHA, care patrund mai lent si nu exfoliaza la fel de puternic ca acizii cu structuri moleculare mai mici.

Acesti acizi sunt umectanti naturali, ceea ce inseamna ca atrag apa si ajuta pielea sa absoarba usor umezeala pentru a o mentine hidratata.

Beneficiile PHA

- Capabil sa retina multa umiditate.

- Functioneaza ca un antioxidant

- Acesti acizi de ingrijire a pielii sunt ideali pentru persoanele cu piele sensibila si afectiuni ale pielii precum eczema si rozaceea.

Daca, in trecut, AHA-urile si BHA-urile vi s-au parut prea puternice, este timpul sa investiti in produse care contin PHA-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare