Legume

# legume terasa #legume iarna #legume

Cum sa cultivi legume iarna

Nu ai nevoie de o grădina, ci de o simpla terasa pentru a avea legume proaspete toată iarna. Călătoria într-o grădină urbană în timpul iernii necesită doar o fereastră luminată care permite legumelor să obțină razele solare de care au nevoie ca sa crească. 

Desigur, posibilitatea de a planta o grădină urbană în sezonul rece necesită alegerea unor specii rezistente la temperaturi scăzute.

"Pornirea unei grădini urbane ecologice în toamnă sau iarna este nu numai posibilă, dar are și unele avantaje", spune Marta Rosque, creatorul ecologiei și horticulturii Plantea en Verde. 

Ce legume poti planta 

Cele mai indicate legume pentru o o grădina în sezonul rece sunt varza, plantele aromatice cum ar fi busuiocul, coriandrul. 

Dar există mai multe opțiuni. Fasolea și mazărea chiar pot fi consumate ca muguri sau răsaduri (plante mici care nu au terminat de cultivat). Poți planta chiar si câteva culturi de rădăcini, din care se folosesc părțile subterane îngroșate, cum ar fi morcovii și ridichii, sunt legumele care se dezvoltă perfect atunci când termometrul scade. Motivul este că solul acționează ca regulator al inerției termice, protejând planta de vremea rece, care altfel ar distruge planta.

Dacă dorești să obții cu succes o recolta de iarnă, însămânțarea trebuie să fie densă, deoarece este posibil ca o parte din semințe să nu germineze. Pentru aceasta, trebuie să utilizezi regula degetului mare. În lumea horticulturii, această regulă se referă la distanța care trebuie respectată între fiecare sămânță, deoarece această separare va crește șansele plantei de a se dezvolta.

Dacă doresti să plantezi legume de dimensiuni mai mari, asigura-te că mărești distanța dintre semințe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare