Frumusete & Ingrijire

#tatuaj #laser #dermabraziune

Cum se poate indeparta un tatuaj

Daca ai un tatuaj de care te-ai plictisit sau ai realizat ca pur si simplu nu ti se mai potriveste si nu te reprezinta, trebuie sa stii ca ai la indemana cateva metode pentru indepartarea acestuia. Totusi, pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune, este recomandat ca tatuajul sa nu fie proaspat, iar daca in interiorul acestuia ai culori cum ar fi galben sau verde, este posibil ca ele sa nu se elimine in totalitate.


Iata cateva dintre cele mai eficiente metode de indepartare a tatuajelor.


Laserul


Aparatele laser de ultima generatie sunt printre atunci cand vine de scoaterea tusului din piele, iar partea buna este ca actioneaza asupra oricaror culori utilizare in realizarea tatuajelor. Totusi, culorile care se elimina cel mai usor sunt negru, rosu si albastru, iar pe de celalata parte se afla galben si verde.  Este adevarat insa ca pentru orice tatuaj, chiar si de mici dimensiuni, sunt necesare mai multe sedinte.


Inainte de interventia cu laser se face o anestezie locala care poate consta intr-o injectie sau o crema anestezica. Senzatia oferita de terapia cu laser este foarte asemanatoare cu cea din timpul realizarii tatuajului. In urma acestui tratament, pielea va deveni rosie, ca si cum a stat expusa foarte mult timp la soare, insa aceasta va fi data cu o crema cu antibiotic si acoperita cu un pansament.


Dermabraziunea


Dermabraziunea consta in eliminarea unor straturi de piele, intr-una sau mai multe sedinte, pana cand tatuajul se elimina definitiv. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui aparat special. Dupa , pielea ramane foarte rosie, ca si cum a fost arsa, insa se aplica o crema cu antibiotic si bandaj, exact ca in cazul laserului. Dupa cateva zile, pielea va incepe sa se exfolieze – straturile de piele uscata vor cadea in numai cateva zile.


Grefa de piele


In cazul tatuajelor liniare si a celor mici, se poate incerca metoda grefei de piele, sub anestezie locala, urmata de sutura.  De asemenea, o alta medota similara este expandarea tisulara - plasarea unui balon de silicon care se umfla in 2-3 luni cu ser fiziologic, creandu-se un exces de piele care va folosi in cea de- a doua etapa chirurgicala la acoperirea defectului rezultat in urma exciziei tatuajului. Totusi, in urma acestei metoda raman cicatrici destul de neplacute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare