Frumusete & Ingrijire

#par #electrizare #uscator #balsam

Scapa de electrizarea parului in timpul iernii

Caciula, fularul, haina groasa si puloverele din lana sunt parca dusmani ai parului nostru in sezonul rece si din ce in ce mai multe femeie se plang de aceasta problema. Daca si tu te confrunti cu electrizat ori de cate ori te imbraci cu , ar trebui sa stii ca ai la indemana cateva trucuri pentru a avea un si frumos chiar si atunci cand parul tau in contact cu lana, mohair sau alte tesaturi groase.


Da greutate parului


Dupa fiecare spalare, aplica pe par balsam din belsug, lasa-l sa actioneze 5 minute, iar apoi clateste-l cu apa din belsug. Mai mult decat atat, poti aplica apoi si un ser pentru varfuri despicate sau un ulei de intretinere (care sa nu ingrase parul). In acest fel, firele de par vor fi atarna mai greu si nu se vor mai ridica atat de usor.


Fixeaza-l


Dupa fiecare baie, aplica pe parul umed putina spuma fixatoare, iar inainte de a te pieptana dimineata, pulverizeaza putin fixativ peste peria de par si apoi descurca-ti parul. In acest fel firele de par vor fi fixate si nu vor mai exista probleme cu electrizarea.


De asemenea, incearca sa tii in geanta un tub mic cu spuma sau fixativ si sa utilizezi produsul ori de cate ori este nevoie. Il vei aprecia cu siguranta atunci cand nu vei fi acasa, iar parul tau va fi foarte rebel.


O alta solute este sa il „calmezi” cu putina crema de maini. Aplica o picatura de crema pe maini, maseaz-o astfel incat sa intre foarte bine in , iar apoi plimba-ti degetele prin par , evitand scalpul pentru ca altfel vei fi nevoita sa te speli mai devreme decat de obicei.


Opteaza pentru o perie metalica


Peria cu dinti metalici este utilizata de hairstilisti pentru ca aranjeaza firele de par mai bine si pentru ca le mentine impreuna, fara  sa provoace probleme de . Evita periile cu dinti de plastic pentru ca acestea stimuleaza aparitia acestei probleme. Daca nu ai la indemana o perie metalica, opteaza pentru una cu peri din lemn sau fire naturale.


Aplica pe varfuri


Cu  o ora inainte de a spala parul, aplica pe varfuri putin ulei de sau de masline. Acesta va hidrata intens firul de par si ii va oferi acestuia o greutate care il fa ajuta sa se mentina drept, fara sa se electrizeze.


Evita uscatorul de par


Caldura excesiva oferita de uscatorul de par are tendinta sa duca la electrizarea parului. Ar fi mai bine sa lasi parul sa se usuce de la sine, mai ales atunci cand nu esti in criza de timp. Acelasi lucru este provocat uneori si de placa de intins parul , insa daca este neaparat nevoie sa faci acest lucru, asigura-te ca ai pulverizat pe par un spray care sa fixeze firele de par.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare