Frumusete & Ingrijire

#odihna #alimentatie #hidratare #ingrijire #curatare #acizi

Cum sa-ti intineresti pielea cu 7 ani

Sanatatea si aspectul pielii ofera adesea indicii pentru aparitia problemelor de sanatate, dar uneori cel mai pretios indiciu oferit este faptul ca pielea sufera. Afla cum sa-ti intineresti pielea cu 7 ani, urmand regimul de ingrijire recomandat de Dr. Oz.

Specialistul de incredere al lui Oprah, Dr. Oz a adunat cele mai importante sfaturi pentru sanatatea pielii. Urmate cu atentie, indicatiile specialistilor te pot ajuta sa-ti intineresti pielea cu 7 ani, dar mai ales sa o mentii sanatoasa.

Ingrijirea externa a pielii pentru sanatate si tinerete

Alese corect, ingredientele produselor cosmetice pentru ingrijirea pielii sunt un factor extrem de important pentru sanatatea acestui organ viu, cel mai greu din corp, responsabil cu protectia intregului organism.

Spalarea zilnica a pielii, in special a fetei, este o necesitate, dar curatarea cea mai eficienta si sanatoasa tine de produsele cosmetice care contin AHA, alfa-hidroxi acizi. Acesti acizi au diferite denumiri, glicolic, citric, lactic, tartaric sau malic, dar au acelasi efect important atunci cand sunt aplicati pe piele seara, inainte de culcare: curata complet reziduurile de pe piele si stimuleaza cresterea celulelor noi.

Odata ce a fost curatata corect, pielea este hidratata in modul cel mai sanatos cu produsele care contin ceramide. Aceste grasimi pastreaza cel mai bine pielea hidratata si o protejeaza de iritantii din mediu.

Ca sa-ti intineresti pielea cu 7 ani, ai nevoie si de un gomaj saptamanal pe care il poti face chiar acasa. Cele mai eficiente produse pentru stimularea pielii si indepartarea celulelor moarte sunt cele care contin acid glicolic.

Nutritia necesara pentru sanatatea pielii

Dincolo de "medicamentele" aplicate extern pielii, aspectul si sanatatea acestui organ depind de nutritia corecta. Alimentatia echilibrata aduce beneficii intregului organism, dar pentru sanatatea pielii poti include mai multe alimente benefice in dieta.

Dintre legume, ardeiul gras galben are un continut ridicat de vitamina C, antioxidant care lupta cu radicalii liberi, periculosi pentru piele. Productia de colagen este stimulata cel mai bine de proteinele obtinute din oua, in timp ce acizii grasi Omega-3 din somon lupta cel mai bine cu inflamatiile si iritatiile de la nivelul pielii.

Protectia pielii importiva razelor ultraviolete, care o imbatranesc prematur, este necesara prin cosmetice cu SPF ridicat, dar si prin seleniu, mineral aflat intr-o cantitate importanta in orzul integral.

Rolul somnului 

Somnul suficient si regulat este esential pentru o piele sanatoasa, tanara si frumoasa, dar nu toate pozitiile de somn ofera aceleasi avantaje pentru pielea tanara.

Dr. Oz recomanda somnul pe spate, care este mai bun pentru piele decat cel pe o parte. Efectele somnului pe spate pentru sanatate nu vizeaza doar pielea. Cand dormi pe spate, refluxul gastroesofagian este prevenit in mod eficient, iar organismul este oxigenat mai bine in timpul somnului deoarece cutia toracica se poate extinde mai mult, pentru o inspiratie mai adanca.

Somnul pe spate este absolut necesar daca vrei sa-ti intineresti pielea cu 7 ani, deoarece previne aparitia premature a ridurilor.

Sursa foto: Skincare4beauty.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare