Frumusete & Ingrijire

#suc de lamaie #tratamente #apa oxigenata #curatarea tenului #otet din cidru de mere

Ai tenul incarcat? Prepara acasa tratamente eficiente de curatare

Bacteriile, praful si dezechilibrele hormonale sunt doar cativa dintre factorii care duc la aparitia punctelor negre si a altor probleme ale pielii. Invata sa prepari chiar tu acasa cateva solutii de curatare eficiente si ieftine, care sa te ajute sa ai o piele impecabila.

Iata ce tratamente eficiente de curatare poti face acasa, din ingrediente naturale, cu adevarat benefice pentru pielea ta.

Otet din cidru de mere

Acest otet echilibreaza nivelul PH-ului pielii si are proprietati antibacteriene si antiseptice. Este ideal pentru tratarea acneei si pentru eliminarea bacteriilor. In plus, otetul din cidru de mere contine acizi malici si lactici care exfoliaza usor pielea si o inmoaie.

Cum sa il folosesti: Amesteca o lingurita de otet din cidru de mere cu trei lingurite de apa. Aplica aceasta solutie pe fata curata si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Clateste apoi bine cu apa calduta. Repeta tratamentul de trei ori pe zi.

Ulei de arbore de ceai

Acest ulei contine compusi antibacterieni, antimicrobieni si antifungici. Folosit zilnic, uleiul de arbore de ceai este la fel de eficient ca si peroxidul de benzoil, un ingredient activ care se gaseste in majoritatea cremelor si gelurilor antiacneice. Reduce inflamatiile si nu usuca sau irita pielea.

Cum sa il folosesti: Uleiul de arbore de ceai este un ingredient puternic care trebuie diluat atunci cand este aplicat pe piele. Amesteca o jumatate de lingurita de ulei de arbore de ceai cu doua lingurite de apa sau gel de aloe vera. Aplica aceasta solutie cu o discheta demachianta pe zonele cu probleme. Tratamentul se repeta de doua ori pe zi.

Suc de lamaie

Sucul de lamaie contine acid ascorbic, care are proprietati astringente si ajuta la reducerea excesului de sebum. In plus, sucul de lamaie este si un exfoliant delicat care indeparteaza eficient celulele moarte ale pielii. Lamaia contine si compusi antibacterieni care dezinfecteaza pielea si elimina bacteriile care cauzeaza acneea.

Cum sa il folosesti: Pentru rezultate maxime, foloseste suc proaspat de lamaie. Cu o discheta demachianta sterge pielea cu acest suc. Lasa apoi sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care clateste cu apa calduta. Urmeaza tratamentul timp de trei zile.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu echilibreaza PH-ul pielii si ajuta la tratarea si prevenirea acneei. Are si proprietati antiseptice si antiinflamatorii care ajuta la calmarea pielii. In plus, granulele de bicarbonat de sodiu exfoliaza pielea si o lasa moale si catifelata.

Cum sa il folosesti: Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa sau suc de lamaie si formeaza o pasta. Curata fata si apoi aplica aceasta pasta. Lasa sa actioneze cateva minute, dupa care maseaza usor. Clateste apoi bine cu apa calduta. Repeta tratamentul de trei ori pe saptamana.

Apa oxigenata

Apa oxigenta este o substanta antiseptica care distruge toate bacteriile si protejeaza impotriva acneei. In plus, ajuta la curatarea porilor si la indepartarea punctelor negre.

Cum sa o folosesti: Foloseste o solutie cu 3% apa oxigenta si aplic-o pe pielea curata si uscata. Nu este nevoie sa clatesti. Apa oxigenata poate fi folosita zilnic, pentru tratarea acneei.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare