Frumusete & Ingrijire

#piele #ten #alimentatie #hidratare #demachiere

Cum sa previi semnele imbatranirii

Imbatranirea prematura este un proces care poate fi blocat daca respecti cateva reguli simple. Este adevarat ca nu poti pacali timpul, insa medicina, tehnologia si cercetarea iti pun la dispozitie cateva informatii de care te poti folosi pentru a amana cat mai mult momentul in care pielea incepe sa isi arate varsta.


Foloseste crema cu factor de protectie


Soarele este unul dintre cei mai mari dusmani ai pielii tale pe termen lung. Expunerea neprotejata la soare grabeste procesul de imbatranire, accentuand ridurile si provocand chiar aparitia petelor sau a  cancerului de piele.


Indiferent de anotimp, utilizeaza crema cu factor de protectie impotriva razelor ultaviolete. Vara, nu iesi din casa fara sa aplici, mai ales pe fata, gat si piept, o crema cu factor de protectie 20 chiar daca nu stai prea mult prin soare. De asemenea, atunci cand mergi la mare, foloseste cu incredere o crema cu SPF peste 30, chiar daca asta inseamna sa te bronzezi mai greu.


In acelasi timp, chiar daca iarna nu este cald si soare, razele ultaviolete exista si pot fi la fel de periculoase, motiv pentru care tenul tau ar trebui sa fie invelit intr-un strat subtire de crema cu protectie.


Demachiaza-te


Chiar daca te-ai machiat sau nu, la finalul fiecarei zile spala-ti tenul cu un gel de curatare si eventual cu o crema demachianta pentru a indeparta orice impuritate. De asemenea, ar fi bine sa repeti acest tratament si dimineata, dupa ce te trezesti. Demachiantul va indeparta excesul de sebum si impuritatile adunate pe parcursul noptii.


Un ten curat este un ten care va fi tanar mai mult timp.


Hidrateaza-te


Hidratarea este unul dintre secretele pielii frumoase, tinere si elastice . Dupa fiecare demachiaere, aplica pe piele o crema hidratanta sau un ulei 100% natural (ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de avocado etc).  In cazul uleiurilor, ar fi bine sa le masezi bine pe piele, dupa care sa indepartezi excesul cu o discheta de bumbac.


Bea apa


Hidratarea nu trebuie sa fie facuta doar la exterior, ci si in interior. Bea suficienta apa si lichide naturale in general (ceaiuri, sucuri naturale etc) pentru ca pielea ta sa absoarba toata cantitatea necesara de lichid pentru a se mentine hidratata.


Mananca sanatos


Fructele oleaginoase , fructele si legumele proaspete, somonul si ceaiul verde sunt doar cateva dintre alimentele benefice pentru pielea ta. Incearca sa le introduci pe toate acestea in alimentatia ta si vei vedea ca in numai cateva saptamani, pielea ta va incepe deja sa aiba un aspect mai placut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare