Frumusete & Ingrijire

#spf #ingrijire #piele #iarna #hidratare #balsam de buze

Greseli de ingrijire a pielii pe care le faci in sezonul rece

Iarna, pielea noastra are nevoie de ingrijiri speciale din cauza frigului, a vantului, a schimbarilor bruste de temperatura. Din pacate, foarte putine persoane isi modifica ritualul de ingrijire si il adapteaza pentru sezonul rece, iar din acest motiv pielea are de suferit.


Iata 4 dintre cele mai frecvente greseli de ingrijire a pielii pe care le faci iarna


Utilizarea unei creme foarte grase


crema hidratanta trebuie sa fie adaptata nevoilor tenului tau pentru ca acesta sa se bucure de toate susbtantele nutritive, insa nu este necesar sa ii aplici o crema mai grasa decat este cu adevarat nevoie. Intr-adevar, din cauza vantului si a frigului, pielea are nevoie de un plus de protectie spre deosebire de sezonul cald, insa o crema mult prea grasa nu va face decat sa iti blocheze porii si sa duca astfel la aparitia cosurilor si a punctelor negre.


Seara, inainte de culcare, demachiaza-ti si curata-ti bine pielea cu un gel special si aplica un ulei 100% natural (ulei de masline, de jojoba sau samburi de struguri), lasa-l sa actioneze 5 minute (timp in care poti face un masaj cu miscari circulare), iar la final indeparteaza surplusul cu ajutorul unei dischete demachiante de bumbac. In acest fel, pielea ta va extrage singura substantele de care are nevoie si va ramane hidratata pana dimineata.


Cand te trezesti, demachiaza-ti tenul pentru a indeparta celulele moarte si aplica o crema hidratanta de zi, special destinata tenului tau. Uleiul hidratant aplicat seara actioneaza in profunzime si iti hidrateaza pielea multe ore dupa aplicare, asa ca hidratarea de dimineata nu trebuie sa fie facuta in exces.


Evitarea cremei hidratante daca ai tenul gras


Un ten gras are avantajul ca imbatraneste mai greu, insa acest lucru nu inseamna ca nu are nevoie de hidratare si ingrijire corespunzatoare, mai ales in sezonul rece. Foloseste produse de curatare special destinate tenului gras, in fiecare dimineata si seara si apoi aplica o crema hidratanta, creata pentru tipul tau de ten. In acest fel vei evita probleme cum ar fi uscarea anumitor zone sau roseata.


Utilizarea in exces a balsamului de buze


Este absolut necesar sa utilizezi iarna, mai ales inainte de a iesi din casa, un balsam de buze pentru a le proteja pe acestea de vant si frig, mai ales ca pielea buzelor este extrem de sensibila, insa aplicarea a mai mult de doua straturi de balsam in mai putin de o ora, nu te va ajuta prea mult.


Uleiurile minerale continute de balsamul de buze, creaza o pelicula la suprafata pielii care o impiedica pe aceasta sa  mai produca lipide. In plus, parfumul, colorantii artificiali si celelalte ingrediente chimice nu fac decat sa usuce pielea.


Daca vrei un balsam de buze 100% natural, opteaza pentru unt de cacao , unt de shea sau chiar unguent cu galbenele. Efectul va fi de durata si buzele vor fi hidratate corespunzator.


Evitarea folosirii cremei cu SPF


Daca este iarna, frig si mereu innorat , nu inseamna ca razlele ultraviolete sunt blocate. Este adevarat ca acestea nu sunt la fel de puternice ca vara, insa ele exista in continuare si pot face la fel de mult rau ca in sezonul cald. Ar fi bine ca inainte sa iesi din casa, sa aplici pe ten o pelicula protectoare cu un factor de protectie intre 10 si 15.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare