Frumusete & Ingrijire

#periuta dinti #carii dentare #dinti albi #spalat pe dinti

Cum sa ne spalam corect pe dinti

Stiati ca dintii sunt mai albi daca ne periem corect? Periajul dentar trebuie facut cu rabdare, de sus in jos, pe zonele verticale exterior si interior si circular pe zonele orizontale ( pe care mestecam).

Periuta de dinti trebuie  sa aiba cat mai multi peri si sa nu fie dura, pentru a putea peria dintii pana la gingie fara a o rani. Daca periuta devine dura dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de folosinta, atunci involuntar evitam sa mai  curatam zonele de baza ale dintelui (in apropierea gingiilor), deoarece ne doare.

Periuta de dinti  nu se foloseste niciodata uda, deoarece eficienta pastei este aproape nula, aceasta ne mai putand curata prin frecare dintii. Niciodata nu periati dintii de la stanga la dreapta deoarece nu faceti altceva decat sa inghesuiti resturile dentare intre dintii acestea ramanand acolo vor fermenta si dezvolta bacterii cauzatoare de boli gingivale (gingivita, parodontite si chiar parodontoza)

In zonele verticale ale obrajilor, este necesar sa indepartam obrazul cu partea inactiva a periutei, iar gura o vom tine intredeschisa pentru a avea loc sa facem manevrele de curatare.

Este eficient sa ne spalam de 2 ori pe dinti (dimineata si seara), dar de asemeni sa folosim si ata dentara sau periutele interdentare, deoarece acestea reusesc sa curete zonele inaccesibile periajului dentar. Este obligatoriu sa spalam limba si obrajii dar nu cu periuta pe care o folosim pe dinti deoarece imprastiem bacteriile de pe limba si obraji pe dinti.

Pasii pentru un periaj corect sunt:

  • PERIAJUL CU PASTA 
  • ATA DENTARA
  • APA DE GURA PENTRU CLATIRE FINALA.

 

Dupa periaj, folosind ata dentara veti putea vedea pe aceasta cate resturi alimentare raman interdentar la nivelul papilei.

Daca aveti intrebari despre periajul corect al dintilor, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Gratiela Cotrut, prin postarea unui comentariu la acest articol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare