Frumusete & Ingrijire

#piele frumoasa # hidratare piele #ingrijire piele

Piele mai frumoasa peste noapte

Noaptea este momentul potrivit pentru a sterge oboseala si anii de pe fata ta. Un somn bun si odihnitor, dar si grija pentru pielea ta, pot face minuni, iar tu vei simti mai bine.

Schimbarile hormonale stimuleaza circulatia sangelui catre piele, improspatand pielea, in special in timpul noptii. Temperatura pielii este de obicei mare, astfel, pentru a lupta impotriva imbatranirii, este indicat sa alegi creme si lotiuni puternice, care penetreaza pielea in adancime.

Chiar si atunci cand te odihnesti sau dormi, pielea ta lucreaza. Dezvoltarea celulara este de opt ori mai mare in timpul noptii, ceea ce ajuta la prevenirea si reducerea ridurilor.

O persoana care pierde noptile in mod frecvent se va confrunta cu problema unei pieli lipsite de stralucire, terna si cearcane. Cele 7 - 8 ore de somn recomandate pe noapte sunt esentiale pentru frumusetea pielii. Lipsa acestora mareste nivelul de cortizon, un hormon al stresului, care incetineste productia de colagen, ceea ce duce la aparitia ridurilor.


Pentru a beneficia la maxim de somn, urmeaza cateva ritualuri de infrumusetare si vei avea pielea la care ai visat:


1. Curata bine fata. Spalarea fetei si a pielii inainte de culcare joaca un rol extrem de important: indeparteaza praful si mizeriile care se aduna in timpul zilei. Porii sunt eliberati, iar crema de noapte va actiona mult mai bine.

Inainte de culcare este recomandat sa indepartezi machiajul, uleiul sau orice alte impuritati de pe fata, ceea ce va ajuta la curatarea porilor. Tratamentele antiimbatranire vor penetra pielea mult mai adanc, iar pielea ta va fi mai bine protejata.

Pentru enul uscat, incearca o solutie de curatare cremoasa, iar pentru tenul cu probleme si acnee, alege produsele pe baza de gel. Daca tenul tau este sensibil, asteapta 10 minute dupa curatare inainte de a aplica produsele antiaging.

2. Reintinereste pielea cu o crema pe baza de retinol. Cremele pe baza de retinol sunt foarte puternice si previn efectele negative ale radicalilor liberi si stresului, care grabesc imbatranirea. Retinolul este un derivat din vitamina A, insa expunerea la soare ii reduce eficienta. Este astfel indicat ca produsele pe baza de retinol sa fie folosite in timpul noptii.

3. Sterge cearcanele negre din jurul ochilor. Pentru a preveni si trata cearcanele, este indicat sa folosesti creme pe baza de vitamina K. Aceasta crema este benefica pentru linistirea pielii si ajuta la reducerea ridurilor. Este indicat sa fie aplicata seara, inainte de culcare.

4. Aplica o crema puternic hidratanta. Protejeaza pielii prin aplicarea de creme si lotiuni puternic hidratante. Acestea mascheaza semnele imbatranirii si previn deteriorarea pielii. Deoarece in timpul noptii, pielea pierde o cantitate mare de apa, iar temperatura este marita, este indicat sa folosesti inainte de culcare creme puternic hidratante, pe baza de glicerina. In acest fel pielea va fi protejata si vei preveni si aparitia ridurilor.

De asemenea, pentru a proteja pielea, si pozitia in care dormi este esentiala. Este indicat sa dormi mai mult pe spate pentru a prevenii liniile permanente care pot aparea pe fata. De asemenea, pozitia capului trebuie sa fie mai ridicata decat a corpului, iar temperatura din camera sa fie mai redusa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului