Frumusete & Ingrijire

#piele frumoasa #lotiune de corp #beneficii hidratare piele # hidratare piele

Beneficiile utilizarii zilnice a lotiunii de corp

Aplicarea zilnica a lotiunii de corp este un dintre putinele metode necostisitoare prin care ne putem rasfata si imbunatati starea mentala. Lotiunile de corp hidrateaza pielea, reduc stresul si te fac sa te simti mai bine. In plus, vei mirosi mai frumos si vei fi mult mai atractiva.

Iata cateva dintre beneficiile lotiunilor de corp:
 

Hidrateaza pielea


Persoanele care lucreaza in conditii aspre trebuie sa isi hidrateze zilnic pielea. Vantul sau temperaturile extreme sunt factori care afecteaza pielea, care devine uscata si lipsita de vitalitate.

Persoanele cu pielea sensibila sunt si mai expuse factorilor din mediul inconjurator. Pentru a avea o piele sanatoasa si frumoasa este indicat sa aplici lotiuni si creme hidratante dupa fiecare baie sau dus.

In acest fel, pielea va ramane hidratata si supla si vei preveni si alte afectiuni ale pielii, care se pot agrava odata cu inaintarea in varsta.
 

Catifeleaza zonele aspre ale pielii


Chiar daca pielea ta produce in mod normal uleiuri si grasimi, exista portiuni mai aspre, precum coatele sau genunchii.

Aceste zone isi pot recapata elasticitatea cu ajutorul lotiunilor hidratante. Atunci cand aplici lotiuni, dupa fiecare dus sau baie, insista in aceste zone si in cateva zile vei observa si shimbarile.
 

Inmoaie bataturile


Daca petreci foarte mult timp in picioare, poti dezvolta bataturi dureroase si dizgratioase. O lotiune de corp delicata poate vindeca aceste rani.

Pielea va redeveni supla, iar celulele moarte vor fi mai usor indepartate. Daca bataturile sunt decolorate, umflate si cu striatii de sange este indicat sa mergi intai la medicul dermatolog.
 

Parfumeaza pielea


Pe langa beneficiile asupra pielii, lottiunil de corp au un parfum placut si te fac sa te simti bine. Bucura-te de senzatia de catifelare pe care lotiunile o confera corpului tau.

Pe piata vei gasi o gama larga de produse cu numeroase arome, potrivite fiecarei persoanalitati.
 

Te ajuta sa te relaxezi


Chiar daca pielea ta este hidratata si sanatoasa, nu renunta la aceasta mica placere. Foloseste o ulei delicat, cu arome puternice care sa te relaxeze.

Specialistii sunt de parere ca aceste produse reduc stresul si imbunatatesc activitatea creierului. De asemenea, prin masajul delicat durerile sunt reduse. Aceste lotiuni stimuleaza si productia de endorfime, care te ajuta sa te simti mai bine. Asadar, nu ezita sa le folosesti.
 

Imbunatatesc calitatea pielii


Folosirea regulata a acestor produse are un impact extrem de benefic asupra pielii tale. Va fi mai matasoasa, catifelata si mai luminoasa. Alte produse indeparteaza celulele moarte si reintinereste tesuturile.

De asemenea, pe piata exista si produse care confera pielii o stralucire naturala. In momentele speciale din viata ta, cand vrei sa arati si sa te simti atragatoare, poti folosi astfel de produse.
 

Sfaturi utile

 

  • Lotiunile si cremele de corp pot fi achizitionate de la orice cosmetice sau farmacie. Pe piata vei gasi o gama larga, pentru toate gusturile si buzunarele.
  • Inainte insa de de achizitiona astfel de produse este indicat sa citesti cu atentie eticheta. Daca esti alergica la anumite ingrediente , evita sa le folosesti.
  • De asemenea, evita si produsele agresive, care iti pot irita pielea. Este indicat si sa eviti lotiunile colorate, care contin vopseluri si coloranti care pot agresa pielea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare