Frumusete & Ingrijire

#piele uscata #ten uscat #ten sensibil # hidratare piele

5 trucuri pentru a trata pielea uscata

Vremea rece a inceput sa isi puna amprenta pe tenul tau si sa il usuce foarte tare? Nu iti face griji! Exista intotdeauna solutii, iar pielea uscata poate fi tratata in cativa pasi simpli. Iata care sunt aceia.

1 Utilizeaza o lotiune demachianta

Indiferent ca te-ai machiat sau nu, la finalul zilei foloseste o lotiune demachianta, hidratanta pentru a-ti revigora tenul. Aceste produse se gasesc si sub forma de ulei demachiant si sunt favorabile tenului uscat si usor deshidratat.

2 Foloseste uleiuri naturale

Dupa fiecare baie sau dus aplica un ulei natural pe piele si maseaza-l astfel incat sa intre in porii larg deschisi. Pielea va absorbi uleiul atat cat va avea nevoie, iar in numai cateva clipe pielea ta va fi mult mai revigorata si hidratata, iar efectul se va mentine pana a doua zi. De aici rezulta faptul ca trebuie sa repeti acest pas zi de zi, cel putin pana in primavara.

Printre uleiurile recomandate se afla: ulei extravirgin de masline, ulei din germeni de grau, ulei de galbenele sau din samburi de struguri. Toate aceste produse se gasesc in magazinele naturiste, au preturi reduse si sunt mult mai hidratante, mai naturale si mai sanatoase decat orice crema.

3 Foloseste un umidificator

Medicii dermatologi recomanda persoanelor cu tenul uscat sa aiba in vedere faptul ca un umidificator poate reprezenta solutia problemei lor. Achizitioneaza un asemenea produs si bucura-te de faptul ca investitia facuta este super benefica, iar efectele sunt imediate.

4 Spala-te cu apa rece

Apa fierbinte are efectul neplacut de a deshidrata pielea. Este in regula sa o folosesti atunci cand vrei sa iti deschizi porii pentru a aplica o crema sau un ulei hidratanta, dar de obicei este indicat sa folosesti apa rece deoarece aceasta este mai putin deshidratanta.

5 Bea multa apa

Hidratarea trebuie sa inceapa din interior. Pielea uscata poate fi provocata nu doar de temperaturile scazute, ci si de lipsa hidratarii interne. Consuma cel putin 2 litri de apa pe zi si bucura-te astfel de o piele hidratata .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare