Frumusete & Ingrijire

#apa oxigenata #utilizari apa oxigenata

5 utilizari ale apei oxigenate la care nici nu te-ai gandi

 

Exista multe produse pe care le folosim in casa pentru a curata si dezinfecta, unele sunt pentru anumite suprafete, iar altele sunt multifunctionale, asa cum este cazul apei oxigenate.

Acest produs este foarte economic si il poti folosi pentru numeroase lucruri. Cu ajutorul apei oxigenate poti curata chiar si petele de slime de pe hainele copiilor.

Desi exista multe optiuni bune pe piata pentru a albi talpa pantofilor tai de tenis albi, peroxidul de hidrogen este mai mult decat suficient pentru a face acest lucru intr-un timp foarte scurt. Il puteti aplica cu o pensula si puteti vedea rezultatele in doar cateva secunde.

Dar asta nu este tot, peroxidul de hidrogen are multe alte utilizari:

1. Estompeaza imperfectiunile pielii. Daca este folosit in mod regulat, poate da rezultate in doar doua saptamani. Se recomanda sa o aplici pe pata cu ajutorul unui tampon de bumbac si, daca este pe fata, sa eviti zona ochilor, deoarece poate provoca iritatii.

2. Ca apa de gura. Desi nu trebuie inghitita in niciun moment, folosirea ei ca orice alta apa de gura este ideala pentru tratarea inflamatiilor gingivale si a infectiilor gatului inainte ca acestea sa cauzeze probleme grave.

3. Albirea hainelor. Poti readuce la viata acea bluza alba pe care o iubesti atat de mult. Trebuie doar sa adaugati o cana de peroxid de hidrogen la hainele inmuiate. Acesta va indeparta petele de sange si, cu putin sapun, puteti indeparta chiar si petele de vin.

4. Exista multe remedii pentru albirea zonelor delicate ale pielii, cum ar fi axilele, insa folosirea peroxidului de hidrogen este una dintre cele mai eficiente metode. De asemenea, ajuta la combaterea mirosurilor neplacute.

5. Ca produs antiparazitar. Folositi peroxid de hidrogen pentru a distruge ciupercile si bacteriile care ar putea ataca plantele. Amesteca o lingura de peroxid de hidrogen si o cana de apa distilata intr-un recipient si aplica pe zona afectata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare