Financiar

# colete #clienti

Te-ai saturat de coletele refuzate de clienti? Iata cum ar trebui sa ambalezi corect produsele, sa nu mai ai astfel de neplaceri!

Cand detii un business online, pe care comercializezi produse care sa le faca clientilor viata mai usoara, stii cat de important este sa iti pastrezi clientela deja creata si sa acorzi atentie sporita catre atragerea cat mai multor persoane.

 

Nu doar calitatea produselor este importanta, ci mai ales folosirea materialelor de ambalare potrivite, de natura sa te ajute sa reduci rata de refuz a coletelor din partea clientilor, nemultumiti de felul in care aratau acestea la primire.

Este in interesul tau ca produsele sa ajunga cat mai repede la clienti, in deplina siguranta, pentru a se bucura degraba de facilitatile pe care magazinul tau online le ofera, iar astfel sa te recomande apropiatilor, pentru noi comenzi.

Altfel spus, ambalarea este prioritara in orice afacere de tip ecommerce. Daca produsul ajunge deteriorat la clienti, legea este de partea lor - oricand pot refuza sa il primeasca, iar asta se traduce prin noi costuri - va trebui sa achiti rambursul. Iar daca lucrul acesta se intampla in mod regulat, pierderile pot ajunge si la cateva sute de lei pe luna.

Ca sa eviti astfel de situatii, in acest articol vei gasi o serie de sfaturi extrem de utile, care sa te ajute sa ambalezi corect produsele, astfel incat clientul sa fie multumit ca a ales sa cumpere de la tine.

Pentru inceput: de ce trebuie sa protejezi coletul?

“Paza buna trece primejdia rea”, iar aceasta zicala trebuie respectata la virgula. Cu alte cuvinte, niciodata un colet nu va fi protejat in proportie de 100%, insa daca il ambalezi corect sansele ca acesta sa fie rupt, indoit sau udat scad cu pana la 70%. 

Mai mult, coletul trebuie protejat si impotriva conditiilor meteo (umezeala, ploaie sau caldura excesiva), impotriva depozitarii, manipularii si transportului defectuoase (caderi, alunecari, turtiri etc.).

Impachetarea produselor fragile - ce sa iei in calcul?

Produsele considerate fragile (cum sunt portelanul, sticla, tablourile) se pot indoi, sparge sau zgaria extrem de usor. In acest sens trebuie acordata o mai mare grija ambalarii interioare a produselor, pentru a fi protejate mai mult impotriva impactului cu suprafete dure, lovituri sau manipulari neglijente.

Si exteriorul trebuie marcat in concordanta. Se recomanda ca pe cutiile in care sunt produsele fragile sa fie aplicate benzi adezive sau stickere cu inscriptia “FRAGIL”, care sa atraga atentia lucratorilor din depozite sa manevreze produsele cu mai multa grija.

Impachetarea interioara si exterioara - ce materiale trebuie sa ai in vedere?

Pentru ca un colet sa ajunga in siguranta la clienti, este foarte important sa acorzi atentie impachetarii externe si interne, cat si materialelor de protectie la impact si de umplere a golurilor din interiorul cutiei.

Materiale de ambalare potrivite pentru impachetarea exterioara

In cazul impachetarii exterioare, optiunile de ambalare sunt cele mai numeroase. Acestea includ:

  • Pungile din plastic - reprezinta o solutie mai ieftina de impachetare, care asigura produselor protectie impotriva umezelii si a prafului;
  • Plicuri de hartie groasa - se recomanda in cazul produselor plastifiate sau care vin in ambalaj din plastic;
  • Plicuri cu bule antisoc - sunt perfecte pentru produsele fragile, de mici dimensiuni;
  • Cutii din carton simple - sunt cel mai des intalnite materiale de ambalare, datorita pretului foarte mic. In functie de grosime, acestea asigura diverse grade de rezistenta la socuri si umiditate;
  • Cutii din carton dublu stratificat - sunt o varianta de ambalare mai scumpa, dar aceste cutii sunt destinate produselor voluminoase sau grele (in special piese auto);
  • Plicuri transparente sau opace - sunt potrivite pentru a trimite produse de mici dimensiuni, CD-uri, DVD-uri, jocuri video.

Materiale de ambalare potrivite pentru protectia la impact

Acestea se aplica in interiorul cutiei si se regaseste in mai multe forme:

  • Hartia cerata - este perfecta pentru a proteja coletele de umezeala si apa;
  • Folia cu bule - permite izolarea individuala a produselor, fiind mai potrivita pentru cele fragile;
  • Hartia creponata - plasata  in interiorul coletului, aceasta sporeste rezistenta la impact.

Materiale de ambalare potrivite pentru umplerea spatiilor goale

Tot in cazul ambalarii interioare se recomanda:

  • Hartia de ambalaj - cea mai des intalnita este cea in culoarea maro; atunci cand este mototolita si plasata in colet, le impiedica sa se deplaseze. Dezavantajul sta in faptul ca nu rezista atat de bine presiunilor;
  • Pernutele de aer - sunt o varianta mult mai moderna de a proteja coletul din interior, doar ca este necesar un pistol special, care poate fi o cheltuiala mare;
  • Chips-uri din spuma - se dovedesc eficiente la impact, doar ca au dezavantajul de a fi mai scumpe si de a se imprastia in intreg coletul.

Toate aceste produse sunt disponibile pe Ambalare.com, le preturi extrem de accesibile. Te bucuri de livrare rapida, suport 24/7 si retur in siguranta a produselor.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea