Financiar

# buget afacere #afacere #buget

Solutii rapide de consolidare a bugetului afacerii tale

Una dintre cele mai mari probleme financiare cu care se confrunta afacerile care emit facturi in baza serviciilor prestate este faptul ca termenele de scadenta sunt adesea mari, de pana la 120 de zile, fapt care creeaza dezechilibre majore in ceea ce inseamna gestionarea bugetelor interne. Drept urmare, pentru a putea sincroniza momentul platii responsabilitatii lunare cu cel al incasarii castigurilor, este nevoie de o solutie externa, adaptata nevoilor specifice ale companiei tale. Factoringul reprezinta o sursa de finantare usor de accesat si implementat cu ajutorul careia poti obtine termene de scadenta mult mai scurte pentru toate facturile pe care le emiti.

 

Tot ce trebuie sa stii despre factoring

Indiferent de profilul firmei tale, de numarul de facturi pe care il emiti lunar sau de valoarea acestora, poti sa te bucuri de ajutor financiar personalizat daca alegi sa implementezi un serviciu de factoring in relatia dintre tine si clientii tai.

Ce este factoringul

O solutie de finantare destinata companiilor mici si la inceput de drum care au nevoie de sprijin pentru a depasi piedicile de dezvoltare puse de legislatia stricta, factoringul reprezinta o modalitate eficienta prin intermediul careia acestea pot intra in posesia sumelor de incasat, inainte ca perioada de scadenta sa expire. Asta inseamna ca prin interventia unei parti terte in relatia dintre firma ta si client, vei intra in posesia lichiditatilor in termen de cateva zile de la emiterea facturii, nu in termen de 30, 60, 90 sau chiar 120.

Factorul se angajeaza sa cumpere facturile si sa iti vireze suma aferenta in cont, urmand ca acesta sa trimita o notificare catre client cu privire la faptul ca va trebui sa faca plata intr-un alt cont. In acest mod se asigura un circuit continuu al banilor intre cele trei parti, fara a afecta gradul de indatorare.

Cine poate apela la finantarea de tip factoring

Microintreprinderile si intreprinderile mici obtin cele mai multe avantaje de pe urma acestui serviciu, indiferent de domeniul de activitate, pentru ca acestea au nevoie de fiecare castig incasat pentru a-si finanta dezvoltarea, ceea ce inseamna ca fiecare zi de intarziere reprezinta o mare provocare. Industrii precum cea a transporturilor, constructiilor, companiile care lucreaza cu statul, micii producatori sau retaileri sunt principalele categorii de beneficiari ale serviciilor de factoring.

Alte solutii de finantare usor accesibile

In cazul in care functionezi in baza altor instrumente de plata decat facturile, cum ar fi Biletele la Ordin sau CEC-urile, poti opta pentru servicii de scontare, care au un principiu similar ca factoringul, fiind la fel de avantajoase. Daca ai nevoie de aport suplimentar de cash pentru a sustine implementarea unei idei de investitii, pentru a achita plati si facturi restante sau pentru ambele categorii de nevoi, poti accesa un micro-credit pentru firme, cu minim de documente si timp scurt de asteptare.

Tot Omnicredit iti ofera solutii de finantare exclusiv pentru plata furnizorilor, in cazul in care intampini dificultati in onorarea unui numar mare de comenzi din cauza lipsei de resurse sau materie prima. Oricare sunt nevoile tale financiare, gasesti suport nelimitat in oferta de servicii Omnicredit, prima platforma fintech de microfinantare din Romania, care a fost fondata din dorinta de a sustine antreprenorii mici oferindu-le solutii de finantare alternative celor bancare existente.

Solutiile oferite de Omnicredit sunt mai usor de accesat, mai avantajoase, mai variate si mai simplu de rambursat, fara ca nivelul de indatorare sa atinga niveluri greu de gestionat pe termen lung. Beneficiaza de ajutor din partea specialistilor omnicredit pentru a depasi mai usor situatiile dificile din punct de vedere financiar!

FOTO: omnicredit.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea