Financiar

#aoar #strategie fiscala #plan #ministerul finantelor #legislatie

Oamenii de afaceri cer Guvernului o strategie fiscala pe 3 ani

asociatia oamenilor de afaceri din Romania (AOAR) cere Guvernului sa elaboreze in regim de 'maxima urgenta' o strategie fiscala pe o perioada de cel putin 3 ani. Reprezentantii mediului de afaceri sunt nemultumiti de numeroasele modificari pe care Ministerul Finantelor le-a adus Codului Fiscal, atat din cauza efectelor negative asupra firmelor romanesti, cat si din cauza confuziei create, ca urmare a 'declaratiilor contradictorii'.

Masurile fiscale "adoptate pe banda rulanta" de catre Guvern creaza confuzie pentru mediul de afaceri, au declarat reprezentantii mediului de afaceri din Romania.

"AOAR considera ca declaratiile contradictorii ale reprezentantilor Guvernului, privind diferite variante ale masurilor fiscale in 2009 si 2010, creaza confuzie in mediul de afaceri. Realitatea arata ca se adopta pe banda rulanta decizii care se aplica retroactiv de la la 1 ianuarie 2009, sau luarea in considerare a unor cifre de afaceri realizate in anul 2008", se arata in comunicatul AOAR.

AOAR vrea sa stie cum se cheltuie banii publici


Inca de la inceputul acestui an, reprezentantii mediului de afaceri au cerut Finantelor sa arate modul in care sunt cheltuiti banii publici, prin realizarea unei programari bugetare multianuale.

"AOAR apreciaza ca reducerea transparentei activitatii Ministerului de Finante, indeosebi in ceea ce priveste finantarea investitiilor publice, reprezinta un semn major de ingrijorare fata de cheltuirea banului public in vederea sustinerii economiei pentru o iesire cat mai rapida din criza economica", se precizeaza in document.

Totodata, reprezentantii AOAR au apreciat ca "mediul de afaceri romanesc este suficient de matur, informat si responsabil pentru a lua in discutie orice tip de masuri fiscale, in conditiile in care in mod onest se doreste fiscalizarea echitabila a tuturor sectoarelor de activitate, indiferent de interese personale sau de partid".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea