Financiar

#curtea de arbitraj comercial international #lansare moneda #moneda argint #bnr

O noua moneda de argint, lansata de BNR. Moneda marcheaza 70 de ani de la infiintarea Curtii de Arbitraj Comercial International

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza astazi, 18 septembrie 2023, o noua moneda de argint, in editie limitata. Tematica acesteia este 70 de ani de la infiintarea Curtii de Arbitraj Comercial International. Iata cum arata noua moneda emisa de BNR si care este valoarea acesteia.

 

Aversul monedei prezinta o balanta si un ciocan de judecator, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei reda sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti si inscriptia „70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL”.

Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 70 de ani de la infiintarea Curtii de Arbitraj Comercial International au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea