Financiar

#175 de ani de la adoptarea tricolorului #tricolor #moneda argint #bnr

O noua moneda de argint, lansata de BNR. Moneda marcheaza 175 de ani de la adoptarea tricolorului

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza astazi, 25 septembrie 2023, o noua moneda de argint, in editie limitata. Tematica acesteia este 175 de ani de la adoptarea tricolorului.

 

Aversul prezinta un grup de revolutionari pasoptisti purtand steagul tricolor si inscriptia „175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI”.

Reversul reda reprezentarea unui fragment din pictura „Romania revolutionara” si inscriptiile „ROMANIA REVOLUTIONARA” si „1848”.

Setul de monetarie va fi prezentat sub forma de pliant, introdus intr-un etui, piesele componente fiind incastrate in locasuri speciale. Medalia din argint si monedele care alcatuiesc setul sunt realizate in conditii de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetarie este de 400,00 lei.

Lansarea in circuitul numismatic a setului de monetarie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea