Financiar

#ajutor de stat #resurse umane #scheme de finantare

Ministerul Muncii va lansa, in martie, alte scheme de finantare pentru companii

Plafonul schemelor de ajutor de stat pentru proiectele finantate prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane ( POSDRU ) nu va fi majorat de la 200.000 la 500.000 de euro, asa cum hotarase Comisia Europeana la sfarsitul anului trecut. Pe de alta parte, Ministerul Muncii va lansa in luna martie trei ajutoare de stat pentru stimularea ocuparii fortei de munca si formare profesionala, urmand ca in aprilie sa initieze altele.

Valoarea ajutoarelor de stat alocate prin POS-DRU nu vor fi majorate la 500 de mii, asa cum a propus la sfarsitul anului trecut Comisia Europeana, dar Ministerul Muncii va compensa sprijinul financiar prin sheme de finantare lansate in doua etape, martie si aprilie sau mai. Decizia Comisiei a fost luata ca urmare a finantarilor limitate acordate proiectelor care, pe de alta parte, prezinta valori destul de mici.

Pe langa cele trei ajutoare de stat, pentru ocuparea fortei de munca, formare profesionala si securitate, care vor fi lansate pe 30 martie, ministerul va lansa, in perioada aprilie-mai, alte scheme de finantare , a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alexandru Fratean.

600 milioane euro pentru companii si someri

"Din cauza crizei financiare, vom devansa lansarea unor scheme de finantare, care sa vina in intampinarea celor care raman fara locuri de munca sau a firmelor care sunt nevoite sa concedieze angajatii", a spus secretarul de stat.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea