Financiar

#industrie #constructii #scadere

Managerii prevad o reducere generala a activitatii din toate domeniile

Managerii firmelor romanesti estimeaza ca productia si numarul de angajati din industria prelucratoare , constructii, comertul cu amanuntul si servicii vor inregistra scaderi in perioada februarie- aprilie 2009 , in raport cu cele trei luni anterioare, desi preturile ar urma sa creasca, potrivit studiului-ancheta publicat, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

Trei din zece (31%) manageri din industria prelucratoare preconizeaza ca volumul productiei se va reduce in urmatoarele trei luni ( sold conjunctural -22%), pe fondul micsorarii numarului de contracte si comenzi din trimestrul anterior, atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Totodata, managerii prognozeaza o diminuare si in ce priveste numarul de salariati, soldul conjunctural fiind de -33% pe total industrie prelucratoare, in timp ce pentru preturile produselor industriale acestia prognozeaza o tendinta de crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

In constructii, managerii se asteapta ca in urmatoarele trei luni acest sector sa fie afectat de scaderi in ce priveste volumul productiei (sold conjunctural -15%), stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural -21%), precum si personalul angajat atat pe total (sold conjunctural –26%), cat si pe grupe de marime a companiilor.

De asemenea, managerii estimeaza o crestere a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +14%).

Scaderi importante in comert si servicii

Pentru perioada februarie - aprilie 2009, managerii din comertul cu amanuntul au asteptari pesimiste privind evolutia acestui domeniu, ca urmare a contextului economic international, caracterizat de incertitudini referitoare la dezvoltarea economica viitoare.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea