Financiar

#solutii salvatoare companii #solutii companii #licitatii publice 2023 #licitatii publice #licitatia.ro

Licitatia.ro: Participarea la Licitatiile Publice in 2023 o solutie salvatoare pentru companii

Conform unui sondaj realizat de Licitatia.ro, firme sunt tot mai interesate sa participe la achizitiile publice organizate de institutiile statului. Cresterea interesului fata de achzitiile publice in ultima perioada se dadoreaza mai multor factori precum: PNRR, investitiilor anuntate in infrastructura, previziuni mai sumbre pentru cresterea economica in UE, inclusiv pentru Romania pe anul 2023 de doar 2,5% conform Comisie Europene, inflatia in crestere, razboiul din Ucraina etc.

Managerii firmelor cauta alternative pentru a-si mentine, sau de ce nu chiar creste afacerile si in anul 2023, iar piata achizitiilor publice, o piata de zeci de miliarde de Euro, devine din ce in ce mai atractiva.

Conform dl. SAVA, manager la Licitatia.ro o platforma de monitorizare inteligenta a licitatiilor publice: “numarul companiilor interesate de participarea la anunturile de achizitii publice a crescut semnificativ in ultima perioada, acest fapt ar putea fi o consecinta a incetinirii cererii din sectorul privat. Doar institutiile publice din Bucuresti au publicat in 2022 pana in 21 noiembrie peste 53.000 de anunturi de achizitii publice cu o valoare estimata la peste 151 miliarde lei”

Cum identificam rapid licitatiile publice la care putem oferta?

Chiar daca nu ai participat niciodata la o licitatie publica, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Cel mai simplu ar fi sa apelezi la serviciile si abonamentele de monitorizare licitatii publice oferite de diverse platforme online, care o sa-ti usureze mult munca.

Cu ce tipuri de anunturi de achizitii publice ne intalnim cel mai des?

O sa intalnesti mai multe tipuri de anunturi de licitatii: Anunturi de participare, cereri de oferta, concurs de solutii, concesionari, anunturi de publicitate, cumparari directe, etc. Majoritatea licitatiilor sun publicate pe SEAP, dar identificarea lor la timp poate fi o provocare. Evident ca sunt cereri de oferta, si anunturi de achizitii publicate si in alte surse precum Monitorul Oficial, paginile web ale institutiilor publice etc…

Cum eficientizam procesul de participare la Licitatiile Publice? Solutia ar fi externalizarea unor servicii.

Unele situri ofera de la servicii inteligente in monitorizarea licitatiilor publice de exemplu Licitatia.ro, pana la servicii complete ce ajuta companiile sa depuna o oferta valida pe SEAP: de exemplu Pachet SEAP de la Licitatiisicap.ro ce contine servicii de: Creare Cont SEAP, Suport pentru instalarea Certificatului Digital, Reinnoirea, sau Recuperarea datelor de pe SEAP in cazul in care nu ma aveti datele de logare, Suport pe parcursul derularii licitatiei, suport pentru depunerea ofertelor, monitorizarea licitatiilor etc.

Dupa identificarea anuntului de licitatie la care se doreste inscrierea in procedura se verifica daca se indeplinesc conditiile propuse de autoritatea contractanta. Conditiile de participare la anuntul de licitatie de pe SEAP se regasesc in text-ul anuntului si in documentatia aferenta acesteia.

Cerinte privind elgibilitatea companiei pentru a participa la anunturile de achizitii publice din SEAP

O data indeplinite conditiile propuse de autoritatea contractanta cu rol de organizator te vei putea inscrie la licitatie, respectand procedura si pasii pe care ti-i va indica platforma Sistemului Electronic de Achizitii Publice, pornind de la inscriere si pana la depunerea ofertei si a documentelor in formatul indicat conform specificatiei fiecarei licitatii.

Asocierea ca mijloc de participare daca nu indeplinesti singur conditiile de calificare

Des intalnita aceasta situatie in care se doreste participarea la un anunt de licitatie publica dar compania nu indeplinesti conditiile cerute in documentatii. In acest caz asocierea cu o alta companie ar putea fi o solutie de succes. Nu degeaba se zice unde-s doi puterea creste.

FOTO: pixabay.com, licitatia.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea