Financiar

# intrebari criptomonede #criptomonede

Intrebari des intalnite despre criptomonede

Intrebari des intalnite despre criptomonede

Cu totii stim denumirea celei mai populare monede virtuale si anume, Bitcoin. Astfel ca cele mai frecvente intrebari din aceasta sfera prezentate in articolul de astazi au legatura cu ea. Afla ce este Bitcoin, dar si de unde poate fi achizitionat citind acest articol.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este prima moneda virtuala ce a fost conceputa pentru a functiona precum banii traditionali, dar si pentru a elimina necesitatea de a implica terti in tranzactii financiare. Primul contact al lumii cu moneda Bitcoin a fost in anul 2009, cand un dezvoltator anonim l-a prezentat folosind numele de Satoshi Nakamoto. De atunci s-a facut cunoscuta in toata lumea si a inspirat aparitia altor criptomonede pe piata. Criptomonedele au inceput sa ia amploare si sa fie utilizate chiar si pentru achizitia a diverse servicii sau produse, fiind introduse si acceptate de mai multe companii. Inclusiv marea companie Tesla a acceptat Bitcoin ca metoda de plata, iar aceasta veste a determinat foarte multi oameni sa achizitioneze Bitcoin, intrucat prin acest fapt le-a fost confirmata valoarea monedei virtuale.

Criptomoneda Bitcoin este creata, distribuita si tranzactionata, dar si stocata printr-un sistem de contabilitate ce este cunoscut sub denumirea de Blockchain. Ca si istorie a evolutiei Bitcoin se poate spune ca nu este foarte clara si nu are un parcurs constant, fiind chiar tulbure, avand fie perioade in care a crescut foarte mult, dar si perioade in care a scazut semnificativ. Desi Bitcoin a inspirat o serie de criptomonede sa apara pe piata, moneda se pastreaza in continuare in fruntea clasamentului ca valoare si evolutie, dar si ca acomodare in societate, nicio alta moneda ce a aparut dupa aceasta nu a reusit sa ii ia locul.

Daca iti doresti sa investesti in Bitcoin trebuie sa fii pregatit sa astepti rezultatele, deoarece acestea vin in timp si in plus specialistii in domeniu preconizeaza ca Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari.

De unde poti achizitiona Bitcoin?

Poti achizitiona Bitcoin foarte usor de la ATM-urile din peste 20 de orase din Romania, aceasta fiind si prima tara din Europa in care a aparut primul ATM crypto. Intre timp reteaua de ATM-uri s-a extins foarte mult, iar in prezent putem spune ca Romania se numara printre liderii de piata in Europa.

O alta varianta prin care poti achizitiona Bitcoin este procesul online. Platforma de tranzactionare iti ofera asistenta, astfel ca nu te poate impiedica nimic sa finalizezi tranzactia deoarece esti ghidat la fiecare pas. Pasii sunt simpli, trebuie doar sa iti creezi un cont pe platforma pro.bitcoinromania.ro, acest cont este foarte sigur si iti este garantata siguranta fondurilor tale. Apoi urmeaza achizitia - pentru a cumpara Bitcoin vei folosi RON sau Euro. Completezi apoi suma de Bitcoin pe care vrei sa o achizitionezi, iar in urmatorul pas o stochezi in portofelul virtual sau in BTR Vault.

FOTO: bitcoinromania.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea