Financiar

#cafenele #cifra de afaceri #impozitul pe venit microintreprinderi #reduceri impozitare #service-uri auto

Impozitul pe venitul microintreprinderilor ar putea fi redus la 1,5%

Incepand cu luna iulie 2013, impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor, care a devenit obligatoriu din acest an, ar putea fi redus la 1,5%, in urma unui studiu realizat de Ministerul Finantelor Publice la cererea ministrului  pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini.

"Eu cred ca argumentele si analizele noastre au fost convingatoare. Ministerul Finantelor face acum studiu de impact pentru reducerea acestui impozit de la 3% la 1,5% (...) Cota de 1,5% mi se pare mai etica, mai ales ca din februarie impozitul pe cifra de afaceri este obligatoriu. Interesul meu este sa colectez, dar si sa le dau sansa sa se dezvolte, sa creasca si sa intre ulterior intr-o alta categorie de impozitare", a declarat Maria Grapini.

Maria Grapini a mai precizat ca aceasta masura este necesara pentru o mai buna colectare si o mai mare transparenta din partea firmelor, tinand cont ca in trecut s-au incasat sume foarte mici din impozitul pe microintreprinderi. Ministrul a explicat, de asemenea, ca o astfel de masura ar putea fi luata si la nivelul firmelor de servicii, unde au deja loc analize pentru patru sectoare: hoteluri si pensiuni, restaurante, cafenele si service-uri auto.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea