Financiar

#ue #romania #europa #saracie #nivel de saracie

Romania, tara cu cel mai inalt nivel de saracie din Uniunea Europeana

Desi Romania a facut progrese destul de mari in devoltarea economiei, presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a declarat ca tara noastra ramane printre statele membre UE care inregistreaza unul dintre cele mai inalte nivele ale saraciei.

"In ciuda progreselor inregistrate de Guvern, Romania ramane tara cu cele mai inalte nivele ale saraciei din Uniunea Europeana. Peste 30% din populatie traieste cu mai putin de 5 dolari pe zi. As dori sa atrag atentia asupra persoanelor care traiesc cu un venit atat de mic, inclusiv populatia roma de aici, din Romania, si din alte parti ale Europei", a spus presedintele Bancii Mondiale.

Jim Yong Kim a atras atentia Guvernului Romaniei in privinta luarii unor masuri urgente in aceasta privinta.

"Consider ca este un imperativ moral pentru toate guvernele sa instituie sisteme de asigurari sociale pentru cei mai saraci si sa investeasca in invatamant si sanatate pentru cei care sunt cel mai nevoiasi", a declarat Jim Yong Kim, dupa intalnirea de la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta.

Presedintele Bancii Mondiale a apreciat totusi faptul ca venitul mediu al romanilor a crescut de la un sfert din media europeana la aproape jumatate din aceasta.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea