Financiar

#crestere economica 2012 #financiar #crestere economica

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

Prognoza de crestere economica pentru 2012 a fost din nou modificata de Guvern. Potrivit unui proiect de rectificare bugetare, prognoza a fost redusa de la 1,5% la 1,2% din PIB.

La finele anului trecut, Guvernul stabilea pentru 2012 o tinta de crestere economica de 1,8-2,3% din PIB, care ulterior, in urma discutiilor cu Fondul Monetar International, a fost redusa la 1,5%.

In document se arata ca unul dintre principalele elemente care stau la baza rectificarii bugetare pe anul 2012 este evolutia activitatii economice din primele cinci luni ale anului, care releva continuarea cresterii economice in conditii de stabilitate macroeconomica si financiara, "ceea ce sustine o crestere a produsului intern brut de circa 1,2% in anul 2012, fata de 1,8-2,3% cat se estima la elaborarea legii bugetului de stat" si un produs intern brut in valori nominale de 607,3 miliarde lei fata de 579.6 miliarde lei cat s-a estimat initial in bugetul de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea