Financiar

#inflatia anuala #inflatie #inflatie romania #inflatie luna iulie

Inflatia a ajuns la 3% in luna iulie

Rata anuala inflatiei a atins in luna iulie o valoare de 3%, dupa o crestere a preturilor cu 0,59 procente fata de luna precedenta, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS).

"In luna iulie 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,1%, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,8% fiecare", se arata intr-un comunicat al INS.

Cea mai mare crestere a preturilor, de 1,5%, s-a inregistrat la fructe proaspete, in timp ce cartofii au avut cea mai mare scadere (6,2%).

Cresteri semnificative de pret au fost si la energia electrica (5,3%) si tigari (1,2%). Atat tarifele la telefonie, cat si cele la transportul aerian s-au scumpit cu 1,9 procente.

"Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (august 2011 - iulie 2012) fata de precedentele 12 luni (august 2010 - iulie 2011) determinata pe baza IPC este de 2,8%, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 2,9%", se precizeaza in comunicatul INS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea