Financiar

#gaze naturale #scumpire gaze # pret gaze naturale

Gazele naturale se scumpesc incepand cu luna septembrie

Consumatorii casnici vor plati, incepand cu luna septembrie, cu 5% mai mult pentru gazele naturale, in timp ce facturile pentru firme vor fi mai mari cu 10%. Anuntul fost facut, marti, de Erik der Vrijer, seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu Romania.

"Foile de parcurs pentru gaze si electricitate nu s-au devansat (...). Exista un mecanism in Romania, o formula, care arata in cazul in care costurile cresc atunci vor trece in preturile finale. Acesta formula nu s-a aplicat in ultimii ani. Exista aici un bagaj dificil in ajustarea preturilor la gaze in raport cu cresterea costurilor, ceea ce ar fi trebuit daca mecanismul ar fi fost aplicat. Aceasta reprezinta o corectie a lipsei de ajustare a preturilor din trecut", a declarat oficialul FMI.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) anuntase la finalul lunii iunie un calendar de majorare a tarifelor la gazele naturale, in care nu figura nicio modificare pentru anul in curs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea