Financiar

#ministerul finantelor #proiecte reevaluate #finante stat

Peste 200 de proiecte finantate de stat vor fi reevaluate de Ministerul Finantelor

Peste 200 de investitii financiare care au primit fonduri de la bugetul de stat, in valoare totala de 36 de miliarde de lei, vor fi reevaluate de Ministerul Finantelor. Potrivit secretarului de stat Liviu Voinea, aceste proiecte nu respecta criteriile de eficienta.

"Au fost identificate 212 proiecte care nu indeplinesc cumulativ cinci critierii de eficienta. Suma totala este de 36 miliarde lei, iar suma ramasa de cheltuit in urmatorii patru ani este de 31 miliarde lei. 50% dintre aceste proiecte inseamna 97% din suma si ne vom concentra pe acestea", a spus Voinea.

Aceste investii financiare vor fi analizate din punct de vedere al stadiului contractelor si al posibilitatii scaderii sumelor alocate, intreruperii investitiilor la un anumit stadiu sau modificarii contractelor.

Liviu Voinea a mai declarat ca proiectele identificate au inceput in urma cu foarte mult timp, au nevoie de mai mult de jumatate din sumele alocate sau s-a constatat ca dupa primele sase luni ale lui 2012 au un grad de executie foarte scazut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea