Financiar

#reinnoire mobilier #credit #mobilier

Cum sa iti reinnoiesti mobilierul cu un credit

Iti doresti sa-ti reamenajezi locuinta, insa ti-ai tot amanat planurile din cauza unui buget insuficient? Daca vrei sa iti reinnoiesti mobilierul din casa, poti lua in considerare accesarea unui credit. Daca aloci timp pentru a compara mai multe oferte de finantare, poti gasi cu usurinta o solutie avantajoasa pentru buzunarul tau, inclusiv pe termen mediu si lung.

Un imprumut bancar poate fi o solutie rentabila pentru reinnoirea mobilierului din locuinta ta. Mai precis, majoritatea bancilor acorda credite de nevoi personale de pana la maximum 125-130.000 de lei sau echivalentul in euro. In paralel , exista si cateva institutii care au marit limita de creditare pana la 150.000 de lei. Perioada de rambursare pentru un astfel de credit de nevoi personale fara ipoteca ajunge pana la 5 ani.

Acces facil la bani

Una dintre conditiile importante pe care trebuie sa le indeplinesti vizeaza obtinerea unui venit stabil. Insa, bancile accepta o gama larga de venituri, inclusiv din chirii, contracte de drepturi de autor sau din activitati independente. Astfel, poti obtine un imprumut chiar si fara adeverinta de salariu. In plus, daca veniturile tale sunt raportate la ANAF, nu vei fi nevoit sa duci la banca niciun document pentru justificarea veniturilor.

Pentru obtinerea unui imprumut bancar este esential sa ai un comportament de bun platnic. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa figurezi pe lista neagra a Biroului de Credit, din cauza unor restante la plata altor credite.

Unele banci iti permit sa aplici online pentru accesarea unui credit de nevoi personale. La altele este necesar sa te duci pana in cea mai apropiata sucursala pentru a depune cererea pentru accesarea creditului. In functie de banca, aprobarea dureaza intre cateva minute si maximum 3 zile, dupa care banii iti vor fi transferati rapid in cont.

Avantajele unui credit de nevoi personale

Daca iei decizia de a-ti reinnoi mobilierul cu ajutorul unui credit bancar, poti beneficia si de o serie de avantaje. De exemplu, poti plati o dobanda mai mica decat cea standard. Acest lucru este posibil in cazul in care alegi sa iti deschizi un cont de salariu la banca de la care soliciti imprumutul ori daca inchei asigurarea de viata.

Uneori, bancile desfasoara si campanii de reducere a dobanzilor ori a comisioanelor pentru analiza dosarului.

Daca obtii venituri in euro, poti accesa un imprumut in aceeasi moneda. Astfel, rata ta nu va fi afectata de fluctuatiile cursului valutar.

Cum alegi un imprumut avantajos

In cazul in care vrei sa accesezi un credit nevoi personale fara venit, iti recomandam sa analizezi mai multe solutii de finantare disponibile pe piata bancara.

O verificare atenta a ofertelor de credit te ajuta sa identifici mai usor un imprumut cu un cost scazut. Tine cont de urmatoarele sfaturi:

1. Fii atent la rata dobanzii

Compara ofertele de finantare tinand cont de nivelul dobanzii. Opteaza pentru un credit cu o dobanda scazuta. Este important sa intelegi ca nu trebuie sa iti faci un tel din a gasi chiar cea mai mica dobanda de pe piata bancara. Intr-o astfel de situatie, oferta de creditare poate veni la pachet cu alte costuri piperate.

2. Informeaza-te despre comisioane

Pe langa dobanda redusa, un credit echitabil vine insotit de cat mai putine comisioane, respectiv cu o valoare cat mai modesta. Tocmai pentru a nu avea surprize neplacute pe parcursul procesului de acordare sau in perioada rambursarii, iti recomandam sa te informezi cu atentie despre toate costurile aferente unui credit. De exemplu, unele banci iti pot solicita comision de analiza a comisioane sau de administrare.

3. Compara creditele in functie de DAE

Pentru a avea siguranta ca alegi un credit rentabil, analizeaza si valoarea DAE, aceasta exprimand in procente costul total al imprumutului. Ia in considerare oferte de creditare cu nivelul DAE scazut.

FOTO: sortter.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea