Financiar

#eficientizare afacere #firma

Cum eficientizezi activitatea firmei tale? 5 strategii

O afacere nu este usor de condus, chiar daca vorbim despre una cu putini angajati. Aceasta trebuie sa functioneze intr-un mod eficient si productiv, pentru a evolua constant si a cunoaste succesul.

Strategiile optime de organizare a activitatilor firmei te ajuta sa ai totul sub control. O buna coordonare a angajatilor, actualizarea permanenta a modului de lucru si automatizarea unor sarcini reprezinta cateva dintre acestea. Descopera cele mai utile sfaturi pentru eficientizarea activitatii in cadrul firmei tale.

1. Optimizeaza managementul timpului

Imparte sarcini si responsabilitati in mod corespunzator, pentru a-ti atinge obiectivele in timp util. Daca ti se pare ca echipa nu face fata ritmului de lucru, ia in considerarea angajarea de personal, in loc sa suprasoliciti angajatii existenti.

De asemenea, incearca sa planifici sarcinile in mod inteligent si sa respecti programul stabilit. Deadline-urile (termenele limita) pot fi de mare ajutor pentru a organiza eficient echipa, insa asigura-te ca respectarea lor este realizabila – unele sarcini necesita mai mult timp decat altele.

2. Intretine productivitatea in cadrul echipei

Da, este important sa imparti responsabilitati, insa trebuie sa stii ca o echipa ocupata nu inseamna neaparat o echipa productiva.

Cum intretii productivitatea angajatilor:

  • Mentine-ti angajatii concentrati, prin delegarea treptata a sarcinilor, in alternanta cu pauze suficiente, care sunt necesare pentru recapatarea fortelor;
  • Ofera feedback regulat, pentru a imbunatati in permanenta activitatea angajatilor tai. Exemple de feedback pozitiv sunt recunoasterea realizarilor, multumirile pentru eforturile suplimentare si exprimarea recunostintei pentru ajutorul acordat colegilor;
  • Fii deschis la schimbare, incurajeaza inovatia si creativitatea, tinand cont de sugestiile angajatilor;
  • Ofera bonusuri de performanta si prime de sarbatori;
  • Asigura abonamente fitness sau pentru servicii medicale private;
  • Creeaza un mediu de lucru placut;
  • Permite activitatea remote (la distanta);
  • Comunica deschis cu angajatii si ia in considerare nemultumirile acestora.

3. Digitalizeaza intreaga activitate

Efectuarea manuala a unor sarcini, cum ar fi salarizarea, facturarea, gestionarea stocurilor, contabilitatea sau pontajul, reprezinta activitati consumatoare de timp.

Automatizeaza cat mai multe sarcini, investind in softuri de gestiune pentru afaceri, cum ar fi solutii ERP. Acestea integreaza diferite functii pentru business, care permit realizarea automata a task-urilor doar prin cateva click-uri, chiar si de la distanta. In plus, cu ajutorul softului de gestiune, mentii o comunicare eficienta intre toate departamentele.

Astfel, vei putea investi mai mult timp in sarcinile dependente de resursele umane, cum ar fi comunicarea cu clientii sau planificarea strategiei de marketing.

4. Externalizeaza unele activitati

Unele activitati, cum ar fi sectorul de marketing sau servicii clienti, nu impun un program de lucru full-time sau prezenta angajatilor in sediu. Astfel, ia in considerare externalizarea acestor sarcini, care pot fi atribuite unor colaboratori. Acest lucru te ajuta sa reduci cheltuielile, cum ar fi cele legate de monitorizare, care necesita angajarea personalului suplimentar (de exemplu, manageri).

5. Investeste in imbunatatirea continua

Fii in permanenta la curent cu tendintele, tehnologia si cu schimbarile care au loc in domeniul de activitate al firmei, dar si in ceea ce priveste gestionarea afacerilor. Investeste in programe de training pentru angajati, astfel incat sa actualizezi constant modul de lucru.

De asemenea, evalueaza in mod regulat eficienta firmei, pentru a afla ce modificari sunt necesare. O afacere care stagneaza nu sustine productivitatea angajatilor sau cresterea incasarilor. De aceea, este important sa imbunatatesti in mod continuu procesele, ideile, produsele, serviciile si strategiile de marketing, pentru a avea o afacere de succes.

Ia in considerare toate aceste sfaturi pentru cresterea eficientei in cadrul companiei tale, iar rezultatele se vor reflecta asupra profitului.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea