Financiar

#electricitate #preturi energie #consum energie electrica

Criza scade consumul de electricitate al romanilor

Consumul national de electricitate a scazut cu 1,3 - 1,4% in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, iar indicatorul este corelat cu evolutia economica a tarii.

"Ne asteptam ca, pana la finele anului, consumul sa creasca. Dupa cum stiti, indicatorul este in stransa legatura cu evolutia economica a tarii", a declarat Marian Cernat, directorul Dispeceratului Energetic National din cadrul Transelectrica.

Potrivit datelor Autoritatii de Reglementare in Energie ( ANRE ), anul trecut consumul de electricitate la nivel national a crescut cu 3,2%.

ANRE nu intentioneaza sa majoreze preturile la electricitate si gaze in perioada urmatoare, dar nici nu se poate spune in prezent daca aceste preturi se vor dubla la finalul procesului de liberalizare, dupa cum a declarat seful ANRE, Dan Plaveti.

Guvernul a aprobat, miercuri, cu o intarziere mai mare de un an, proiectul de lege care reglementeaza sectorul energetic si liberalizarea preturilor reglementate, documentul fiind transmis Parlamentului spre aprobare in procedura de urgenta.

Aprobarea actului normativ este necesara pentru ca Romania sa evite sanctiuni din partea Comisiei Europene prin declansarea procedurii de infringement.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea