Financiar

#constructie site # site web #afacere

Ce pasi trebuie sa urmati pentru a construi un site web de afaceri

Pentru a crea un site cu aspect profesional trebuie sa urmezi cateva reguli simple. Urmand acest ghid vei putea sa-ti construiesti un site web pentru afacerea ta. 

1. Stabilieste scopul site-ului tau web

La inceputul procesului de creare a site-ului va trebui sa raspunzi clar la urmatoare intrebare: care este scopul site-ul tau?  De raspunsul tau depinde tot ceea ce va contine site-ul: continut, grafica, functionalitati.

2.Alege numele domeniului

Intrucat va fi numele brandingului tau si te va ajuta sa-ti promovezi site-ul pe retele de socializare, numele domeniului este esential si trebuie ales cu mare grija.

Va trebui sa legi un nume care sa reflecte domeniul de activitate al afacerii tale si sa fie usor de pronuntat. Evita cifrele si cratimele si verifica ca numele ales sa nu reprezinte o marca inregistrata.

3.Alege un serviciu de gazduire

Va trebui sa alegi o solutie de gazduire unde unde site-ului tau va fi stocat astfel incat sa poata fi accesat de utilizatori si clienti. 

Cele mai importante caracteristici pe care le are un spatiu de hosting sunt: panoul de control, traficul, garantia de uptime, pretul si facilitatea de a efectua copii de siguranta.

In functie de necesitatile tale poti alege un hosting partajat care are un pret mai mic sau un server dedicat cu resurse garantate.

4. Creeaza paginile site-ului

Fiecare site este construit din mai multe pagini web care prezinta diferitele aspecte ale afacerii tale. Cele mai utilizate pagini sunt: pagina initiala sau Home Page,  Despre noi, Servicii si Contact.

Continutul acestor pagini este compus din text, imagini, video precum si alte elemente in functie de domeniul tau de activitate. Planifica cu grija fiecare pagina si asigura-te ca ele contin informatii captivante si de calitate. Aceste pagini fac legatura intre afacerea ta si potenialii clienti care viziteaza site-ul.

Un alt element la care va trebui sa te gandesti este logo-ul site-ului. Daca nu ai un logo, apeleaza la un designer profesional. El te va ajuta sa creezi o reprezentarea grafica a afacerii tale pe care o vei putea utiliza pe site, carti de vizita sau retele sociale.

6.  Testeaza site-ul

Inainte de a publica site-ul verifica functionarea acestuia in principalele browsere (Chrome, Edge, Firefox). De asemenea, este importanta corectitudinea afisari site-ului pe cele mai utilizate tipuri de ecrane: mobil, tableta, monitor si laptop.

7. Promoveaza site-ul pe retelele sociale

Utilizatorii petrec foarte mult timp pe retelele sociale. Este esential sa promovezi site-ul pe cele mai importante canalele sociale precum Facebook, LinkedIn sau Pinterest. 

8. Investeste in optimizarea SEO

Pentru a avea succes fa un plan de implementare a unei strategii de optimizare SEO sau apeleaza la profesionistii din domeniu. Optimizarea SEO te va ajuta sa obtii rezultate rapide prin cresterea traficului organic pe site-ul tau.

Daca doresti sa creezi un website cu aspect web profesional cel mai bine ar fi sa apelezi la o agentie de web design care iti va oferi  solutii complete de creare site web.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea