Financiar

# comunicate de presa #marketing digital

De ce sunt importante comunicatele de presa pentru marketingul digital

Toate firmele pot beneficia de introducerea comunicatelor de presa in strategiile lor de marketing digital online sau offline. Acestea le vor ajuta sa intri in legatura cu clientii si, totodata, vor creste expunerea si gradul de constientizare a marcii.

Marketingul se ocupa cu contactarea publicului in locul potrivit si la momentul potrivit, iar platformele de digital media si retelele de socializare ofera cadrul perfect. Postarea de comunicate de presa aici va ajuta firmele sa castige notorietatea marcii si, totodata, sa ajunga la clienti. 

Te ajuta sa obtii backlinkuri valoroase

Incorporarea comunicatelor de presa in strategiile de marketing digital te vor ajuta sa obtii backlinkuri de la site-uri cu autoritate si apreciate de Google. Acestea sunt o componenta eficienta de marketing afiliat, semnaleaza motoarelor de cautare ca imaginea de marca este relevanta si te vor clasa mai bine in rezultate.

Contribuie la SEO

Adaugarea de linkuri interne si externe in comunicatul de presa si folosirea cuvintelor cheie din nisa ta de activitate contribuie la optimizarea comunicatului de presa. Astfel, motoarele de cautare vor vedea ca informatiile sunt relevante si importante si te vor aduce in prima pagina in lista rezultatelor de cautari.

Te ajuta sa extinzi aria de acoperire

Intrucat sunt usor de preluat si de distribuit in mass-media online, pe platformele digitale si pe canalele social media, comunicatele de presa te vor ajuta considerabil sa extinzi aria de acoperire. Astfel, informatiile despre afacerea si marca ta vor ajunge la un public mai larg.

Important este sa fie bine scrise, sa ofere informatii care capteaza interesul si sa aiba o poveste captivanta. Atfel, sansele de a fi preluate si distribuite cresc si poti ajunge pe prima pagina a rezultatelor motoarelor de cautare.

Te ajuta sa promovezi un nou serviciu

Datorita comunicatelor de presa lansarea unui nou produs sau serviciu devine mai usoara si mai eficienta. Redactarea unui comunicat de presa bun si distribuirea lui in mediul online contribuie la constientizarea marcii si informeaza publicul despre noutatile pe care le ai.

Prin urmare, daca vrei sa faci public un nou serviciu sau produs poti redacta si publica un comunicat de presa. Daca este bine scris, acesta va ajunge in timp real pe toate motoarele de cautare importante si chiar si pe retelele de socializare.

Marca ta castiga notorietate

Publicarea comunicatelor de presa este usoara si ofera o modalitate sigura si eficienta de a atrage atentia si a creste notorietatea marcii. Mai multe comunicate de presa bune online vor imbunatati considerabil imaginea brandului tau si iti vor creste vanzarile.

Adaugand o imagine sau un video la comunicatele de presa, povestea ta devine si mai interesanta. Astfel, experienta utilizatorilor este imbunatatita, iar motoarele de cautare te vor ajuta sa ajungi la un numar si mai mare de persoane.

Vei fi cunoscut pe tot globul

Serviciile de distributie a comunicatelor de persa vor distribui instantaneu informatiile catre toate colturile lumii. Astfel, povestea ta poate fi partajata pe toate canalele de marketing, inclusiv pe platforme de social media.

Utilizarea retelelor de socializare te poate ajuta sa beneficiezi la maximum de campaniile de marketing digital si de comunicatele de presa. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in comunicatul de presa link-uri catre site-ul tau si diverse informatii de contact. Astfel, cititorii vor ajunge la tine si vor afla mai multe despre ceea ce faci.

FOTO: pxfuel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea