Financiar

# credit bancar #refinantare

Cand este o idee buna refinantarea unui credit si cum poti proceda pentru a o obtine

 

Creditele bancare reprezinta un instrument foarte bun pentru a-ti indeplini mai repede planurile si dorintele la care visezi cu ochii deschisi de mult timp. Indiferent care este planul tau financiar, cateodata, nu poti realiza destul de repede ceea ce iti doresti. Astfel, poti apela la un credit bancar, indiferent de scopul lui si nu va mai trebui sa astepti pentru a-ti vedea visul implinit.

Despre creditele bancare circula multe mituri si exista si destul de multa neincredere, insa totul porneste de la lipsa informatiilor corecte. Folosite pentru scopuri precise, creditele pot fi de mare ajutor. De asemenea, este bine sa stii ca indiferent de ce s-ar intampla, exista solutii care sa te ajute sa platesti in continuare ratele. Una dintre acestea este refinantarea creditului, despre care iti vom vorbi in cele ce urmeaza.

Ce este refinantarea unui credit

Refinantarea poate fi definita ca inlocuirea unui credit deja existent cu un altul, mai avantajos. De obicei, refinantarea se face la o alta banca decat cea la care a fost contractat creditul initial. Este bine sa stii si ca, daca ai mai multe credite, in cazul unui refinantari, poti sa le unesti pentru a plati o singura rata, mult mai avantajoasa. Astfel, o refinantare credit se adreseaza tuturor celor care vor sa isi gestioneze mai bine datoriile la banca si, in acelasi timp, sa nu faca vreun compromis in ceea ce priveste stilul de viata.

Credite care se pot refinanta

In principiu, toate tipurile de credite se pot refinanta, cu unele exceptii si conditii. De departe cel mai refinantat tip de credit este cel ipotecar. Asa cum probabil stii si tu, creditul pentru locuinta nu este deloc ieftin, iar pe parcursul acestuia, oamenii incearca sa obtina o rata a dobanzii mai mica si chiar sa schimbe tipul dobanzii, din variabila in fixa. Astfel, vor putea plati fara probleme casa visurilor si, in functie de posibilitati, o refinantare ii poate ajuta ca pe termen mediu, sa poata plati creditul anticipat.

Creditele de nevoi personale sunt la randul lor vizate de refinantare. Acest tip de credit, desi se acorda pe perioade mici, de maximum 5 ani, poate deveni o povara la un moment dat, chiar daca initial calculele au fost bune. Insa, prin refinantarea creditul initial, oamenii vor putea sa plateasca o rata mai mica si sa nu le para rau ca au contractat creditul pentru a-si renova casa sau pentru a-si rezolva o problema de sanatate.

Creditele auto pot fi la randul lor refinantate pentru a obtine o dobanda mai mica, o rata mai mica si pentru a economisi per total, ceea ce iti va permite sa te bucuri in continuare de masina ta.

Procesul de refinantare al unui credit

Daca ti-am atras atentia si ai dori sa refinantezi un credit pentru a te bucura de rate mai mici, atunci este bine sa stii ca intreg procesul este unul simplu. Mai mult, unele banci ofera chiar si posibilitatea refinantarii online.

Cum se desfasoara refinantarea? Alegi banca dorita si discuti cu un ofiter de credite. Spui ceea ce te nemultumeste la actualul credit si ce ti-ai dori. Se va analiza foarte atent creditul actual, rata dobanzii, scadenta, comisioanele si asa mai departe. Apoi, ti se vor verifica documentele, iar daca totul este in regula, se va trece la compararea ofertelor.

Dupa ce ai selectat cea mai buna oferta, completezi cererea de refinantare si totul va merge de la sine. Noul credit va acoperi vechiul credit si vei incepe sa platesti ratele la refinantare.

Asadar, daca iti doresti rate mai mici la credite deja existente, ia in calcul refinantarea.

Foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea