Financiar

#bnr #crisitian popa #sprijin bce

BNR: Nu avem nevoie de ajutorul financiar al Bancii Centrale Europene

Banca Nationala a Romaniei nu are nevoie de finantare de la Banca Centrala Europeana , asemenea altor state din regiune, a precizat viceguvernatorul BNR Cristian Popa .

"Sigur sa exista un dialog, insa nu am facut pasi in acest sens, deoarece nu avem nevoie de finantare de la BCE", a spus Popa la conferinta Euromoney, desfasurata miercuri la Viena.

Oficialul BNR a facut referire la Ungaria, stat care a primit un sprijin de 5 miliarde de euro, in octombrie 2008 , de la BCE. Imprumutul a fost primul din istoria BCE acordat unei tari care nu face parte din Zona euro.

Viceguvernatorul BNR a completat ca, in prezent, pentru Romania este esential un control ferm pe politica bugetara, dar s-a ferit sa inainteze o cifra pentru deficit, in conditiile in care bugetul pe 2009 nu a fost inca aprobat.

In acelasi timp, reprezentantul BNR a precizat ca nivelul rezervelor minime obligatorii va depinde in viitor de comutarea de pe finantarea externa a bancilor spre surse interne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea