Financiar

# investitii utile #piscina #hotel

4 investitii utile pentru orice hotel cu piscina

Industria HORECA este intr-un proces continuu de dezvoltare, iar oferta din piata este crescuta in aproape toate orasele mari si medii din tara. Din acest motiv, patronii de hoteluri trebuie sa tina pasul cu schimbarile care au loc din punct de vedere concurential pentru a se asigura ca au un flux constant de clienti, indiferent de perioada anului.

Astfel, sunt necesare o serie de imbunatatiri periodice pentru a asigura unele dintre cele mai inalte standarde de calitate in privinta dotarilor imobilului. In cazul in care hotelul tau are deja o piscina, in randurile urmatoare, vei afla ce alte investitii utile poti face pentru a te asigura ca persoanele care iti calca pragul sunt satisfacute.

Panouri solare

Montarea panourilor fotovoltaice va aduce un plus de valoare hotelului tau, in timp ce te va ajuta sa scazi costurile necesare pentru plata facturilor de energie electrica si caldura. Mai mult, exista panouri solare potrivite pentru incalzirea apei din piscina care iti vor permite sa mentii temperatura constanta indiferent de anotimp, cu cheltuieli minime.

Desi, initial, montarea acestor sisteme de generare a energiei solare poate fi destul de costisitoare, investitia ta se va amortiza in timp si te va ajuta sa economisesti sume considerabile. In plus, clientii vor fi incantati ca pot folosi piscina in orice sezon, fie ea interioara sau exterioara.

Salon de masaj

Daca hotelul tau are o piscina, un salon de masaj reprezinta o investitie utila de luat in calcul. Atunci cand calatoresc, fie in scop turistic sau profesional, majoritatea oamenilor vor sa profite de cateva momente de relaxare. Astfel, un salon de masaj poate reprezenta un inceput sau final de zi ideal.

Poti opta pentru amplasarea acestuia langa piscina, daca spatiul iti permite. Clientii pot profita de serviciile oferite atat inainte, cat si dupa o sesiune de inot si, cel mai probabil, iti vor oferi recenzii si recomandari bune.

Sala de fitness

In anumite situatii, piscinele din cadrul hotelurilor nu sunt folosite numai in scop de relaxare. Multe persoane aleg sa inoate deoarece nu vor sa ia pauza de la activitatile fizice regulate pe care le fac atunci cand nu sunt in vacanta. Poti veni in intampinare acestor nevoi prin amenajarea unei sali de fitness.

De obicei, aceste aparate sunt costisitoare si necesita mult spatiu, insa fiind vorba de un hotel, poti opta pentru strictul necesar unor exercitii fizice de intensitate moderata. Este recomandat sa achizitionezi o banda de alergare, o bicicleta statica si una eliptica, un rastel cu gantere si un aparat multifunctional cu greutati. Cel mai probabil, clientii vor fi incantati ca pot opta intre doua tipuri de activitati fizice - inot sau antrenamente de fitness.

SPA

Daca bugetul si locul iti permit, un hotel dotat cu piscina va fi completat perfect de o zona de SPA. De regula, acesta cuprinde un mic salon de cosmetica si coafura, dar si o sauna. Mai mult, daca optezi si pentru amenajarea salonului de masaj, iti poti promova afacerea ca fiind una care ofera o gama completa de servicii de relaxare si intretinere corporala.

Amenajarea camerelor este, de asemenea, esentiala in cadrul unui hotel cu piscina. Acestea trebuie sa aiba un aspect modern si fresh, un mini-bar si, daca este posibil, electronice de ultima generatie.

Investitiile intr-un hotel cu piscina se vor dovedi utile din mai multe privinte, chiar daca initial costurile pot fi mai ridicate. Pe masura ce ajungi sa oferi un pachet complet de servicii de calitate, poti creste preturile si te poti ridica mult mai usor la nivelul pietei.

 

FOTO: Shutterstock.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea