Do it yourself

#scrub piele #piele catifelata #exfoliere piele # hidratare piele #ingrijire piele #scrub hidratant #scrub homemade

Pregateste-ti corpul pentru sezonul cald! Cum sa ai pielea catifelata, ca de bebelus

Inceputul de primavara reprezinta momentul ideal pentru o reimprospatare totala – atat a casei, a naturii, cat si a propriului corp. In sezonul cald renuntam la hainele groase de iarna si ne pregatim cu nerabdare pentru cele mult mai lejere. Iar acest proces nu poate fi posibil fara a ne ingriji pielea intr-un mod corespunzator.

Iata care sunt secretele pentru a avea pielea catifelata si pregatita pentru sezonul cald!

Curatarea si exfolierea

Inainte de aplicarea oricaror creme sau masti de corp este important ca pielea sa fie curatata in mod corespunzator. Indiferent ca este vorba despre indepartarea firelor de par crescute pe sub piele sau de eliminarea pielii uscate si moarte, acest pas este esential pentru ca pielea ta sa straluceasca.

Pentru a curata corpul intr-un mod eficient si delicat, iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1. Evita apa fierbinte al carei efect va fi de sensibilizare si deshidratare a pielii. Opteaza in schimb sa te speli cu apa calduta, la o temperatura camerei.

2. Ai grija la ingredintele sapunului sau ale gelului de dus pe care il utilizezi. Este important sa folosesti produse delicate, bogate in lipide, pentru a proteja pielea. Spre exemplu, un sapun prea dur, nu va face decat sa iti usuce pielea si sa iti creeze un sentiment de disconfort.

Hidratarea

O piele catifelata, ca de bebelus, nu se obtine in mod usor si rapid. In timpul sezonului rece pielea are tendinta de a deveni uscata si aspra, fiind nevoie de o hidratare puternica si constanta. Iti prezentam doua exemple de scruburi sau masti hidratante pe care le poti face chiar la tine acasa.

Masca pentru genunchi, coate si picioare

Pentru aceasta este nevoie sa folosesti 1 avocado pisat si facut piure, 4 linguri de ovaz, sucul de la o lamaie, 2 linguri de miere si putin lapte pentru ca pasta sa fie una omogena. Amesteca toate ingredientele intr-un castron si aplica compozitia obtinuta pe genunchi, coate si picioare. Lasa masca sa actioneze pentru cel putin 10 minute, dupa care curat-o cu apa calduta. In acest mod, pielea va fi curatata si va deveni mult mai neteda.

Scrub pentru tot corpul

Un scrub natural care va curata in mod eficient pielea poate fi obtinut din zat de cafea si ulei de masline. Zatul de cafea este benefic pentru a indeparta pielea moarta, iar uleiul de masline are proprietati puternic hidratante. Amesteca cele doua ingrediente pana cand vei obtine o pasta omogena, dupa care aplic-o pe picioare, maini, spate sau orice alta parte a corpului. Maseaza fiecare zona pentru cel putin 10 minute, dupa care curata pielea cu apa calduta.

Mastile de corp facute acasa pot fi usor realizate din ingrediente care sunt la indemana oricui. Acestea sunt extrem de benefice si te vor ajuta sa ai acea piele neteda si catifelata la care visezi. Nu uita insa ca, pentru a te bucura de rezultatul dorit pe un termen lung, este nevoie sa aplici astfel de masti in mod constant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare