Do it yourself

#ten catifelat #ingrijire ten #scrub #retete scrub #scrub homemade

6 scruburi pe care le poti prepara acasa, pentru un ten catifelat

Transforma exfolierea pielii intr-un ritual de ingrijire pentru a te bucura de un ten stralucitor. Prin exfolierea frecventa a tenului, stratul de piele moarta in care se acumuleaza murdarie si grasime este indepartat si riscul de a te confrunta cu probleme precum punctele negre si acneea, dispare.

Exfolierea te ajuta sa ai un ten curat, proaspat si stralucitor. Poti sa iti prepari chiar tu cateva scruburi din ingrediente naturale, pe care cu siguranta le ai deja in bucatarie. Cu efort putin si fara sa investesti in produse sofisticate, te vei bucura de rezultate uimitoare.

Pentru inceput este important sa stii ca ingredientul esential din orice scrub este substanta abraziva pe care o vei folosi, care va curata murdaria acumulata la nivelul pielii. Unul dintre cele mai intalnite ingrediente abrazive pentru scrub este zaharul care are proprietati exfoliante active.

Iata cateva retete simple de scruburi pe care le poti face acasa din ingrediente obisnuite, in mai putin de 10 minute. Toata au un ingredient comun: zaharul. Aplica-le de fiecare data cand simti nevoia unui ten purificat!

Scrub din miere si ceai verde

Fierbe cateva frunze de ceai verde. Amesteca doua linguri de ceai cu doua linguri de miere. Apoi, adauga patru linguri de zahar, cate o lingura odata. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena si lipicioasa. Aplica aceast scrub de doua ori pe saptamana si te vei bucura de un ten stralucitor si proaspat.

Scrub cu banane si zahar

Acest scrub este cu adevarat delicios. Tenul va fi rasfatat pe deplin pentru ca bananele sunt o sursa importanta de minerale si vitamine, esentiale pentru ten. Din doua linguri de zahar si o banana pasata obtii un scrub minunat. Aceast amestec iti va lasa tenul catifelat si suplu, trebuie doar sa il aplici cel putin o data pe saptamana.

Scrub cu lamaie si zahar

Un alt ingredient des intalnit in mastile de frumusete este lamaia, iar combinatia acesteia cu zaharul nu poate fi decat plina de beneficii. Amesteca sucul de la doua lamai cu 2 linuguri de zahar si jumatate de cana de ulei de masline. Acest amestec este recomandat dupa expunerea la soare. De asemenea, poate fi un scrub ideal pentru maini, inainte de manichiura.

Scrub din sfecla rosie si zahar

Acest scrub este ideal pentru buze crapate si decolorate. Buzele vor deveni moi si fine si isi vor recapata culoarea. Amesteca in parti egale suc de sfecla si zahar si aplica amestecul pe buze. Maseaza usor pentru 1-2 minute si claeste cu apa.

Iaurt si zahar

Acest scrub este ideal pentru tenul incarcat cu pori dilatati. Amesteca doua linguri de zahar cu jumatate de cutie de iaurt simplu. Iaurtul are proprietatea de a curata tenul si de a inchide porii.

Scrub cu fulgi de ovaz si zahar

Amesteca jumatate de cana de pudra din fulgi de ovaz cu doua linguri de zahar, doua de miere si ulei de cocos. Acest scrub este ideal pentru pielea sensibila.

Sursa foto: treehugger.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare