Do it yourself

#calcaie crapate #ingrijire calcaie

Calcaie crapate? Cum sa ai grija de ele cu remedii naturiste

 

Calcaiele crapate pot fi o problema neplacuta si dureroasa pentru multe persoane. Fisurile, pielea uscata si aspra pot cauza discomfort la mers si pot deteriora aspectul picioarelor. Cu toate acestea, exista solutii naturale, la indemana oricui, pentru a ne ingriji calcaiele si a le mentine sanatoase. Le ai deja acasa, asadar profita de ele! Iata care sunt si cum le poti folosi:

Exfolierea cu sare de mare si ulei de masline

Exfolierea este un pas crucial in ingrijirea calcaielor. Amesteca o cantitate egala de sare de mare (poti folosi si sare clasica, mai grunjoasa) si ulei de masline pentru a forma o pasta. Aplica pasta pe calcaie si maseaza usor in miscari circulare. Sarea de mare va elimina celulele moarte ale pielii, iar uleiul de masline va hidrata si catifela pielea.

Bai cu bicarbonat de sodiu

Baile cu bicarbonat de sodiu pot ajuta la calmarea picioarelor obosite si la exfolierea pielii uscate. Umple o lighean cu apa calduta si adauga aproximativ 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Tine picioarele in apa timp de 15-20 de minute, apoi clateste-le cu apa curata si usca-le cu un prosop curat.

Masti naturale cu avocado si iaurt

Avocado este cunoscut pentru proprietatile sale hidratante, iar iaurtul contine acid lactic, care ajuta la inmuierea pielii. Fa o pasta dintr-un avocado bine copt si o cantitate potrivita de iaurt. Aplica masca pe calcaie si las-o sa actioneze timp de 20-30 de minute, apoi clateste cu apa calduta.

Uleiuri naturale pentru hidratare intensa

Uleiurile naturale, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de migdale sau uleiul de nuca, pot face minuni pentru calcaiele crapate. Aplica un strat generos de ulei pe calcaie si maseaza usor in piele. Pentru rezultate optime, poti purta sosete de bumbac peste noapte, astfel incat uleiul sa patrunda mai profund in piele.

Fagure de miere

Ceara de albine are proprietati emoliente si antimicrobiene, fiind excelenta pentru ingrijirea calcaielor crapate. Daca ai un o bucata de fagure de miere, maseaza bine, adauga putin oulei si aplica totul pe calcai. Lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste usor. Poti folosi si miere cu ulei, daca nu ai fagure.

Hidratare constanta

Cel mai important aspect in prevenirea si tratarea calcaielor crapate este mentinerea hidratarii corespunzatoare. Asigura-te ca bei suficiente lichide pe parcursul zilei si foloseste o crema hidratanta pe baza de uleiuri naturale pe calcaie de cel putin doua ori pe zi. Sau poti folosi, pur si simplu, putin ulei clasic daca nu iti permiti o crema.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului