Dieta si nutritie

# inlocuire zahar #zahar #sanatate

Vrei sa renunti la zahar? Ce alternative sanatoase poti consuma

Daca vrei sa inlocuiesti zaharul din alimentatia ta de zi cu zi, iti spunem mai jos cateva variante sanatoase care iti vor fi de ajutor.

Stim cu totii ca zaharul este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism. Daca este consumat in cantitati mari, aceste poate duce la cresterea glicemiei si la aparitia unor boli.

Alternative sanatoase ale zaharului

Specialistii recomanda evitarea consumului de zahar pe cat posibil. Daca nu poti renunta complet la ei, este bine sa limitezi cantitatea. Din fericire, exista mai multe variante care pot inlocui zaharul. Una dintre cele mai populare alternative ale zaharului este stevia. Aceasta este un indulcitor natural si, contrar faptului ca este foarte dulce, stevia nu influenteaza nivelul glicemic. Aceasta nu reprezinta deloc un pericol pentru organism.

Un alt inlocuitor pentru zahar este sucraloza. Este de 600 de ori mai dulce decat zaharul, dar reprezinta o alternativa sanatoasa. Nu are calorii, iar r corpul uman elimina acest inlocuitor fara a-l metaboliza.

Eritritolul reprezinta un alt inlocuitor al zaharului. Are un nivel caloric scazut. Se regaseste in fructe si legume sau este produs prin fermentarea glucozei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului