Dieta si nutritie

# grasime ficat #grasimi sanatoase #cercetatori #slabit #dieta #ulei de masline #studiu #diabet

STUDIU! Vrei sa slabesti? Trebuie sa consumi mai multe grasimi! Descoperirile cercetatorilor

Daca in cele mai multe diete grasimile sunt limitate, sau chiar interzise, oamenii de stiinta rastoarna acest mit. Ba mai mult, potrivit studiilor, pentru a slabi trebuie sa urmezi o dieta bazata pe grasimi!

 

Potrivit cercetatorilor grasimile ajuta la reglarea glicemiei si la reducerea grasimii din ficat.

Studiul a fost realizat in Danemarca si este primul studiu exhaustiv realizat pe dietele cu carbohidrati putini si alimente cu un continut ridica de grasimi.

Studiul, realizat pe o perioada de 6 luni, a aratat ca o alimentatie bazata pe carbohidrati putimi si grasime sanatoasa ajuta ficatul si, mai ales, ficatul gras care afecteaza 25% din populatie, dar si persoanele care sufera de diabet de tip 2.

"Daca ai ficatul gras, vei fi mai sanatos daca vei manca grasimi", declara Camilla Dalby Hansen, asistenta de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentarii rezultatelor studiului la Congresul International despre Ficat, din Londra, potrivit antena3.ro.

Participantii la studiu au consumate oricate calorii au dorit, pierzans circa 6% din greutate. Totodata li s-a redus grasimea din ficat, precum si riscul de a face diabet. Dieta a fost una bogata in grasimi sanatoase si a inclus: avocado, ulei de masline, nuci si seminte (cum ar fi caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia etc), precum si branza si alte produse lactate.

De asemenea, in fiecare zi, participantii la studiu au consumat un sfert de litru de ulei de masline. Din dieta au fost excluse insa alimente precum paine, cartofi, orez sau paste.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca un sfert de litru de ulei de masline pe zi tine diabetul departe si te ajuta sa slabesti sanatos. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare