Dieta si nutritie

#beneficii muraturi #dieta #muraturi

Stiai ca muraturile au numeroase beneficii pentru sanatate? Iata care sunt acestea

Muraturile nu lipsesc din camara niciunei gospodine. Pe langa faptul ca acestea sunt foarte delicioase, aduc si o multime de beneficii organismului nostru. Este vorba despre  o serie de substante nutritive importante care au efecte pozitive asupra sanatatii in multe moduri. Iata cateva dintre ele:

 

Sunt probiotice - fermentatia naturala din procesul de productie al muraturilor creeaza un mediu bogat in bacterii benefice numite probiotice. Sunt bacterii care pot ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al florei intestinale.

Ajuta la imbunatatirea digestiei - consumul regulat de muraturi ar putea ajuta la stimularea secretiei de enzime digestive si poate facilita procesul de digestie.

Contin antioxidanti - muraturile contine antioxidanti precum vitamina C si flavonoide. Ele ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. De asemenea, ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

Ajuta la controlul glicemiei - exista cercetari care sugereaza ca muraturile pot ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange in limite normale si pot fi benefice pentru persoanele cu diabet.

Cresc imunitatea - datorita faptului ca au in compozitie continut de vitamina C si antioxidanti muraturile pot ajuta la intarirea sistemului imunitar si la protejarea organismului impotriva infectiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului