In ceea ce priveste salata de rosii cu branza, expertul in nutritie spune ca este foarte important ca aceasta sa fie mancat cu o felie de paine, pentru a avea o masa completa.
„La rosie nu avem portii. Fiind o leguma, chiar daca ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici macar fructoza. Este ridicol de mica, mai ales pentru cei care spun: nu mai mananc paine, ca painea ingrasa, si mananc rosiile goale cu branza. Cand ma uit la pachetele de branza trase in tipla, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ala de 100 nici nu poti sa-l tai in doua, este o felie mai grosuta. Branza este un fel de superlapte, nu putem sa-l mancam decat daca la masa respectiva punem rosii si poate o feliuta subtire de paine si gata, dar ni s-a dus ratia de 300-400 de calorii si pare ca nu am mancat mare lucru”, a spus Bilic la Digi 24.
„Branza o putem manca cu usurinta, nu are niciun strop de fibre, nu ne satura si daca nu punem langa ea niste legume si un strop de paine, e grav pentru silueta sa ne saturam cu branza. Painea are glucidele, amidonul, iar branza are proteine si grasimi. Punandu-le impreuna avem o masa completa si, daca punem si rosia, cu vitamine si minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrata, avem toate grupele de nutrienti. Nu putem spune ca painea ingrasa, atata vreme cat painea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar branza poate sa ajunga pana la 300. La 100 de grame de branza volumul este mic, ne poate pacali. In schimb, la 100 de grame de paine putem avea chiar o bagheta. Daca nu le punem impreuna, sa ne saturam un pic mai repede, riscam sa mancam tot calupul de branza”, a mai spus Bilic.
Sursa foto: pexels.com