Dieta si nutritie

#gustare sanatoasa #popcorn #boli de inima # gustare

Popcornul, o gustare sanatoasa, care te fereste de bolile de inima

Foarte multi oameni resimt uneori dorinta de a savura ceva dupa amiaza sau in timpul unui film. Ai ghicit! Despre popcorn e vorba. Stiai care sunt beneficiile acestuia?

Medicul Sandhya K. Balaram, sef al Departamentului de Chirurgie Cardiotoracica de la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital si profesor asociat de chirurgie clinica la Weill Cornell Medicine, spune ca popcornul este o alegere excelenta.

Aceasta a declarat ca este benefic pentru sanatatea inimii datorita continutului ridicat de fibre si a continutului scazut de calorii. Fibrele nu sunt doar importante pentru sanatatea digestiva, ci si pentru cea cardiovasculara, reducand nivelul de colesterol LDL si, implicit, riscul de afectiuni cardiace. Totodata, porcornul nu are foarte multe calorii, aproximativ 31 de calorii per ceasca.

Nu toate tipurile de popcorn sunt sanatoase

Potrivit specialistilor, cele preparate la microunde, in special, pot contine cantitati mari de sodiu si grasimi saturate, daunatoare pentru inima atunci cand sunt consumate in exces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului